Анализа тима: Да ли су Божинов и Фофана тандем за напад Партизана?

Брашанац капитен, Фабрисио дошао да тражи паре које није заслужио! Седрик Гогуа на лекарским прегледима, потписује уговор на четири године, ништа од повратка Клеа и Лазовића.

Фудбал 16.01.2016 | 23:00
Анализа тима: Да ли су Божинов и Фофана тандем за напад Партизана?

Није потпуна, већ делимична реконструкција Партизановог напада. Иван Шапоњић је отишао у Бенфику, Абубакар Оумару се прикључио припремама, али је сва прилика да ће пут Кине, Габријел Клео се по свим показатељима неће вратити, баш као ни Данко Лазовић, па би навалу црно-белих у пролећном делу првенства могли да предводе Валери Божинов и Исмаил Беко Фофана.

Тако сад стоје ствари и мада је Иван Томић одрадио тек два тренинга за екипом чине се да је ова опција сасвим реална. По више основа.

Још по завршетку првог дела сезоне управа Парног ваљка је саопштила Валерију Божинову и његовом менаџеру да га види у тиму у наредних шест месеци, те да би тек на лето могло да се разговара о његовом евентуалном трансферу. Са друге стране, Фофана се вратио са позајмице из Кине, а како нови тренер жели да му укаже шансу, сасвим логичним се чини да тандем странаца опет игра у шпицу тима из Хумске. Поготово што новајлија на тим позицијама - засад - нема.

А све су мање шансе да их буде. Јер, од сензационалног повратка Габријела Клеа неће бити ништа. Кључна препрека његовом ангажману је, наводно, супруга Клеиди. Недавно се породила и не путује јој се преко „пола света“. А ни Габријел, пошто је добио друго дете, не би да се одваја од породице, па ће, с обзиром да је постао слободан играч после завршетка сарадње са Атлетико Параненсеом, покушати да пронађе клуб у Бразилу.

Што се тиче Абубакара Оумаруа, он се данас, заједно са новајлијом Евертоном Луизом, прикључио тренинзима Партизана, међутим, неће се на њима Бог зна колико дуго затржати. Парни ваљак је спреман да га прода, сматрајући да је достигао врхунац издањима у Лиги Европе минуле јесени, само се чека да један кинески клуб ослободи место странца, али и побољша понуду, па да Камерунац крене ка Азији.

У таквим околностима, Партизан ће остати само са два класична нападача и неколико крилних, али ће Божинов и Фофана постати прве оцпије. Уосталом, спортски директор Ивица Илиев је јасно наговестио да, уколико не успе да доведе нападача (Данко Лазовић није у плану) остаће са постојећим кадром и покушати да га освежи на лето, јер не жели изнуђена решења. А до тад би на захтеве првог тима и сениорског фудбала могао да се навикне талентовани 15-годишњак Душан Влаховић.

Осим што су се током дана вратили Оумару и Евертон, вест која привлачи пажњу гласи: у Партизан се вратио и Фабрисио Дорнелас. Иако му је посредством менаџера поручено да се на њега не рачуна, бразилски штопер, који је на неколико утакмица у црно завио црно-беле, самоиницијативно је стигао у Хумску 1 и од челника клуба затражио да му исплате сав новац који му следује на основу уговора о позајмици до лета. Његова епизода на терену завршила се неславно, али Фабрисио не жели да попусти, па руководио траже начин да премосте неочекиван проблем.

Паралелно са тим, завршени су послови око ангажмана Седрика Гогуа. Штопер финског прволигаша СЈК-а ће касно вечерас допутовати у Београд, за суботу су заказани лекарски прегледи, после чега следи потпис четворогодишњег уговора. Званична промоција новог штопера црно-белих могла би да уследи већ у недељу. За његов потпс црно-бели ће издвојити око 300.000 евра.

У очекивању договора са Слованом из Братиславе око ангажмана Сејдубе Суме и Чукаричким око трансфера Филипа Стојковћа - чиме би се ставила тачка на доласке - још једна вест: нови капитен Партизана требало би да буде - Дарко Брашанац!

После раскида сарадње са Стефаном Бабовићем, а услед чињенице да ће легендарни Саша Илић и код Ивана Томића чешће имати улогу резервисте него стартера, нови тренер је близу одлуке да траку стави на руку везисте који иза себе има шест година у првом тиму, а својим ангажманом у последњих годину дана наметнуо се као нека врста лидера у постојећем кадру.

Коментари / 0

Оставите коментар