Analiza tima: Da li su Božinov i Fofana tandem za napad Partizana?

Brašanac kapiten, Fabrisio došao da traži pare koje nije zaslužio! Sedrik Gogua na lekarskim pregledima, potpisuje ugovor na četiri godine, ništa od povratka Klea i Lazovića.

Fudbal 16.01.2016 | 23:00
Analiza tima: Da li su Božinov i Fofana tandem za napad Partizana?

Nije potpuna, već delimična rekonstrukcija Partizanovog napada. Ivan Šaponjić je otišao u Benfiku, Abubakar Oumaru se priključio pripremama, ali je sva prilika da će put Kine, Gabrijel Kleo se po svim pokazateljima neće vratiti, baš kao ni Danko Lazović, pa bi navalu crno-belih u prolećnom delu prvenstva mogli da predvode Valeri Božinov i Ismail Beko Fofana.

Tako sad stoje stvari i mada je Ivan Tomić odradio tek dva treninga za ekipom čine se da je ova opcija sasvim realna. Po više osnova.

Još po završetku prvog dela sezone uprava Parnog valjka je saopštila Valeriju Božinovu i njegovom menadžeru da ga vidi u timu u narednih šest meseci, te da bi tek na leto moglo da se razgovara o njegovom eventualnom transferu. Sa druge strane, Fofana se vratio sa pozajmice iz Kine, a kako novi trener želi da mu ukaže šansu, sasvim logičnim se čini da tandem stranaca opet igra u špicu tima iz Humske. Pogotovo što novajlija na tim pozicijama - zasad - nema.

A sve su manje šanse da ih bude. Jer, od senzacionalnog povratka Gabrijela Klea neće biti ništa. Ključna prepreka njegovom angažmanu je, navodno, supruga Kleidi. Nedavno se porodila i ne putuje joj se preko „pola sveta“. A ni Gabrijel, pošto je dobio drugo dete, ne bi da se odvaja od porodice, pa će, s obzirom da je postao slobodan igrač posle završetka saradnje sa Atletiko Paranenseom, pokušati da pronađe klub u Brazilu.

Što se tiče Abubakara Oumarua, on se danas, zajedno sa novajlijom Evertonom Luizom, priključio treninzima Partizana, međutim, neće se na njima Bog zna koliko dugo zatržati. Parni valjak je spreman da ga proda, smatrajući da je dostigao vrhunac izdanjima u Ligi Evrope minule jeseni, samo se čeka da jedan kineski klub oslobodi mesto stranca, ali i poboljša ponudu, pa da Kamerunac krene ka Aziji.

U takvim okolnostima, Partizan će ostati samo sa dva klasična napadača i nekoliko krilnih, ali će Božinov i Fofana postati prve ocpije. Uostalom, sportski direktor Ivica Iliev je jasno nagovestio da, ukoliko ne uspe da dovede napadača (Danko Lazović nije u planu) ostaće sa postojećim kadrom i pokušati da ga osveži na leto, jer ne želi iznuđena rešenja. A do tad bi na zahteve prvog tima i seniorskog fudbala mogao da se navikne talentovani 15-godišnjak Dušan Vlahović.

Osim što su se tokom dana vratili Oumaru i Everton, vest koja privlači pažnju glasi: u Partizan se vratio i Fabrisio Dornelas. Iako mu je posredstvom menadžera poručeno da se na njega ne računa, brazilski štoper, koji je na nekoliko utakmica u crno zavio crno-bele, samoinicijativno je stigao u Humsku 1 i od čelnika kluba zatražio da mu isplate sav novac koji mu sleduje na osnovu ugovora o pozajmici do leta. Njegova epizoda na terenu završila se neslavno, ali Fabrisio ne želi da popusti, pa rukovodio traže način da premoste neočekivan problem.

Paralelno sa tim, završeni su poslovi oko angažmana Sedrika Gogua. Štoper finskog prvoligaša SJK-a će kasno večeras doputovati u Beograd, za subotu su zakazani lekarski pregledi, posle čega sledi potpis četvorogodišnjeg ugovora. Zvanična promocija novog štopera crno-belih mogla bi da usledi već u nedelju. Za njegov potps crno-beli će izdvojiti oko 300.000 evra.

U očekivanju dogovora sa Slovanom iz Bratislave oko angažmana Sejdube Sume i Čukaričkim oko transfera Filipa Stojkovća - čime bi se stavila tačka na dolaske - još jedna vest: novi kapiten Partizana trebalo bi da bude - Darko Brašanac!

Posle raskida saradnje sa Stefanom Babovićem, a usled činjenice da će legendarni Saša Ilić i kod Ivana Tomića češće imati ulogu rezerviste nego startera, novi trener je blizu odluke da traku stavi na ruku veziste koji iza sebe ima šest godina u prvom timu, a svojim angažmanom u poslednjih godinu dana nametnuo se kao neka vrsta lidera u postojećem kadru.

Komentari / 0

Ostavite komentar