Видео: Превц летео преко 243 метра!

Словеначки ски скакач у Тауплицу поставио рекорд скакаонице када је у првој серији скочио преко 243 метра.

Остали спортови 16.01.2016 | 15:00
Видео: Превц летео преко 243 метра!

Петер Превц је у сјајној форми!

Након три везане победе у Гармиш-Партенкирхену, Инзбруку и Бишофсхофену, а потом и нове у Филингену, Петер Превц наставља сјајно да скаче.

У наставку Светског шампионата у ски летовима такмичење се преселило у централну Аустрију, где је у Тауплицу поново био најбољи словеначки скакач, а он је нарочито импресионирао у првој серији у којој је поставио рекорд ове скакаонице.

243,5 метара!

Због изузетно дугог скока и ветра који му није ишао у корист (-0,1), али и тешког доскока због чега је добио ниже оцене, од тог скока је награђен са "само" 220 бодова, али је и то било довољно да буде испред Касаија и Гангнеса.

У другој серији залетиште је скраћено, па је Превц скочио само 213 метара (дакле чак 30 метара мање него у првој серији), па је лидер после две серије Гангнес који има незнатну предност у односу на Превца уочи сутрашње треће серије.

Шта ће тек бити на "најдужим" скакаоницама Планици и Викерсунду који тек следе, не можемо ни да замислимо. Власник најдужег скока је Андреас Фанемел који је управо у Викерсунду скочио 251,5 метара. Достижно за Превца?

Коментари / 0

Оставите коментар