Video: Prevc leteo preko 243 metra!

Slovenački ski skakač u Tauplicu postavio rekord skakaonice kada je u prvoj seriji skočio preko 243 metra.

Ostali sportovi 16.01.2016 | 15:00
Video: Prevc leteo preko 243 metra!

Peter Prevc je u sjajnoj formi!

Nakon tri vezane pobede u Garmiš-Partenkirhenu, Inzbruku i Bišofshofenu, a potom i nove u Filingenu, Peter Prevc nastavlja sjajno da skače.

U nastavku Svetskog šampionata u ski letovima takmičenje se preselilo u centralnu Austriju, gde je u Tauplicu ponovo bio najbolji slovenački skakač, a on je naročito impresionirao u prvoj seriji u kojoj je postavio rekord ove skakaonice.

243,5 metara!

Zbog izuzetno dugog skoka i vetra koji mu nije išao u korist (-0,1), ali i teškog doskoka zbog čega je dobio niže ocene, od tog skoka je nagrađen sa "samo" 220 bodova, ali je i to bilo dovoljno da bude ispred Kasaija i Gangnesa.

U drugoj seriji zaletište je skraćeno, pa je Prevc skočio samo 213 metara (dakle čak 30 metara manje nego u prvoj seriji), pa je lider posle dve serije Gangnes koji ima neznatnu prednost u odnosu na Prevca uoči sutrašnje treće serije.

Šta će tek biti na "najdužim" skakaonicama Planici i Vikersundu koji tek slede, ne možemo ni da zamislimo. Vlasnik najdužeg skoka je Andreas Fanemel koji je upravo u Vikersundu skočio 251,5 metara. Dostižno za Prevca?

Komentari / 0

Ostavite komentar