Кривична пријава против Зупца због мита!

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) прослиједили су Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против бившег директора СИПА Горана Зупца и још 17 његових високопозиционираних радних колега, коју су поднијели полицијски службеници СИПА.

Босна и Херцеговина 15.01.2016 | 20:03
Кривична пријава против Зупца због мита!

Зубац и остали пријављени су да су починили кривична дјела примајући мито, намјештајући конкурсе и незаконитим унапређењима.

- СИПА је 2. децембра 2015. године запримила извјештај о почињеном кривичном дјелу против бившег директора СИПА и других. У складу са Законом о кривичном поступку БиХ тај извјештај је 3. децембра 2015. године, заједно са прилозима, достављен Тужилаштву БиХ на упознавање и даље поступање - каже портпарол СИПА Кристина Јозић.

"Глас Српске" објавио је недавно да је пријава, осим СИПА, достављена и тужилаштву и Високом судском и тужилачком савјету (ВСТС) БиХ.

СИПА, ВСТС-у, тужилаштву и америчкој амбасади стигла је пријава против тужиоца Тужилаштва БиХ Мирослава Јањића и истражиоца СИПА Новака Мијовића, у којој су изнесени детаљи случајева у којима су Јањић и Мијовић од осумњичених за ратне злочине наводно примили новац. На питање шта ће бити предузето у том предмету у којем се помиње истражилац СИПА, Јозићева је рекла да ће одговор прослиједити чим га добије од надлежне организационе јединице.

(Глас Српске)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Ис

15.01.2016 19:15

Јањиц је тузиоц у предмету против Насера Орица.... јасно је одакле вјетар пусе. Мало притиска није на одмет. Не смију босње ризиковати да им суд БиХ осуди Насера хероја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.01.2016 21:05

Јасно је да ти покусавас да скренес са ове теме на национализам који увек пали! Засто је тај исти Јањиц подигао оптузницу тек 2015. а од 2006. предмет лези у Тузиластву БиХ? Да није бас ту каква веза измедју споменутог новца и осумњицених за ратне злоцине?

Name

Ис

15.01.2016 22:00

Јањиц није могао покренути поступак 2006 зато сто је јос био на факултету... цовјек је тузиоц тек 2 године. Индикативно је да подизу пријаве због лазирања исказа за ову двојицу а на примјер Бајре Куловца који је тукао србе и свим могуцим пријетњама и уцјенама тјерао их да свједоце против других срба нико не реагује.

Name

СВИЛАЈ

15.01.2016 19:15

ЗУБАЦ ЈЕ ЗАСЛУЗИО ДА ГА ПРОЦЕСУИРАЈУ ЗБОГ ТОГА СТО НИЈЕ ПОХАПСИО СВЕ АКТЕРЕ ОГРОМНОГ ПРИВРЕДНОГ КРИМИНАЛА НА ТРАСИ АУТО ЦЕСТЕ СВИЛАЈ ОДЗАК ГДЈЕ ЈЕ ДРЗАВА ОСТЕЦЕНА ЗА ПРЕКО 30 МИЛИОНА КМ ГДЈЕ СУ ИЗВОДЈАЦИ СТРАБАГ И ЕУРО АСФАЛТ КОРИСТИЛИ КРАДЕНИ МАТЕРИЈАЛ ТЈ СЉУНАК ИЗ РИЈЕКЕ БОСНЕ ТЕ ТАКОДЈЕ ПРЕКРСИЛИ ГРУБО ПРОЈЕКАТ И УГРАДИЛИ ИСТИ ТЕ ВРСИЛИ ПРИТИСАК И ИЗВРСИЛИ НА НАДЗОР ДА ПРИХВАТИ ДА СУ РАДОВИ ОК Е ЗА ТО СУ СВИ У СИПИ ЗНАЛИ ПА И ЗУБАЦ И НЕКО ЈЕ ДОБИО НОВАЦ ВЕЛИКИ ДА СЕ ТАЈ КРИМИНАЛ НЕ ПРОЦЕСУИРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

лутка

15.01.2016 19:17

Није ваљда и он цлан СНСД-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одмах,

15.01.2016 19:24

Хапси банду!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

15.01.2016 19:35

У вријеме Лујића, кривична дјела су се вјешто скривала. Једно од скривених кривичних дјела је, кривично дјело несавјесног рада у служби и злоупотребе службеног положаја од стране Смаила Мухића и њему подчињених, када су три године обрачунавали лични доходак Кршић Наилу, који је наводно био на боловању. На крају се испоставило да именовани никада у те три године није достављао правдање боловања. Материјална штета у буџету је у то вријеме била око 40. хиљада марака. Све је заташкано, Кршић је раскинуо радни однос, и дана поново ради на буџету у локалној заједници гдје је настањен. А о намјештању конкурса за пријем у радни однос, интерних конкурса за унапређење и сл. може се роман написати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

погле погле

15.01.2016 20:04

Организовани криминал свугдје на сваком кораку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНОУДЕН

15.01.2016 20:14

Питајте Лујица, и Зупца, ста је са слуцајем најорганизованијег сверца циагрета преко прелаза стрмица, то је уједно највеца заплена цигарета од оснивања дрзавне границне слузбе садасње границне полиције БиХ, ко је узео све новац да се цитава прица затаска и сакрије, око тог организованог криминала, гдје имате возило пуно цигарета, страних таблица хладњаца, гдје имате лице страни дрзављанин затецен у врсењу кривицног дјела, приведен лисен слободе, саслусан , али је пустен од комоандирај јединице и нацелника теренске канцеларије, и никад није поденсен извјестај тузиластву у питању је лице, Звонимир Јазиц из Имотског дрзављанин РХ, а хлднајце се налазе и дан данас у ЦИ Томиславград....

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

15.01.2016 22:31

Зубац је мафиоза за узор младим криминалцима!У апс одмах!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колико

15.01.2016 22:35

Колико је новца добио да застити Требињске СНСД комсије који годинама пљацкају Електропривреду за милионске износе и нико није никада покренуо истрагу о томе. Засто се о томе цути? И Вицуревиц то добро зна али и он цути. Они њега пустају да ради у насем граду ста хоце а он њих да пљацкају Електропривреду. Засто нико не истрази Братица. Петровица. Владицица. Вуковице. Од куда им анормно богатство и некретнине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Ис

16.01.2016 10:36

Реагује како да не реагује. Бајро Куловац, умјесто да буде процесуиран због изнуђивања исказа, склоњен је у Дирекцију за координацију полицијских тијела БиХ, гдје ужива на државним јаслама на малој плати од 2500 км. Е тако се односи СДА према својим играчима, којих је много у свим институцијама БиХ, посебно у тзв, безбједносном сектору. Ко је Неџад Херенда-Брко, припадник злогласних Шева, гдје се сада налази и под којим идентитетом, зашто га нико од правосуђа на нивоу БиХ не тражи кад се добро зна да је он стрељао војнике ЈНА у великом парку и починио низ кривичних дјела ратног злочина, о чему су писали и причали припадници полиције Бошњаци.Бригу о њему води СДА. Склонили су га да, у евентуалном судском процесу, не сазнамо истину о ''агресији'' на БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

16.01.2016 18:08

О томе ти прицам. Сад иста кухиња оптузује овог Јањица јер је то нацин да га притисну. Од свих могуцих тузиоца за ратне злоцине у Суду БиХ, Салиховиц одреди Јањица да води поступак против Насера. Цовјек тузиоц 2 године... наравно да неце имати капацитета да се избори за осудјујуцу пресуду кад нема искуства и јос кад га поцну уцјењивати кривицном пријавом. СДА све ради плански задњих 25 година. Висе нам је суд БиХ стете нањео него 4 године рата.

Name

Ало.ало.

17.01.2016 13:04

МИЈЕЊАТИ СУДИЈЕ И ТУЖИОЦЕ У ТУЖИЛАШТВУ БИХ ПОД ХИТНО.УХВАТЕ ПОНЕКУ СИТНУ РИБУ, И НА САВ ГЛАС КАО ОНИ РАДЕ.ДОК ОВИ ШТО СУ ОГРЕЗЛИ У КРВИ И КРИМИНАЛУ РАДЕ СВОЈ ПОСАО.