Krivična prijava protiv Zupca zbog mita!

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) proslijedili su Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora SIPA Gorana Zupca i još 17 njegovih visokopozicioniranih radnih kolega, koju su podnijeli policijski službenici SIPA.

Bosna i Hercegovina 15.01.2016 | 20:03
Krivična prijava protiv Zupca zbog mita!

Zubac i ostali prijavljeni su da su počinili krivična djela primajući mito, namještajući konkurse i nezakonitim unapređenjima.

- SIPA je 2. decembra 2015. godine zaprimila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv bivšeg direktora SIPA i drugih. U skladu sa Zakonom o krivičnom postupku BiH taj izvještaj je 3. decembra 2015. godine, zajedno sa prilozima, dostavljen Tužilaštvu BiH na upoznavanje i dalje postupanje - kaže portparol SIPA Kristina Jozić.

"Glas Srpske" objavio je nedavno da je prijava, osim SIPA, dostavljena i tužilaštvu i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH.

SIPA, VSTS-u, tužilaštvu i američkoj ambasadi stigla je prijava protiv tužioca Tužilaštva BiH Miroslava Janjića i istražioca SIPA Novaka Mijovića, u kojoj su izneseni detalji slučajeva u kojima su Janjić i Mijović od osumnjičenih za ratne zločine navodno primili novac. Na pitanje šta će biti preduzeto u tom predmetu u kojem se pominje istražilac SIPA, Jozićeva je rekla da će odgovor proslijediti čim ga dobije od nadležne organizacione jedinice.

(Glas Srpske)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Is

15.01.2016 19:15

Janjic je tuzioc u predmetu protiv Nasera Orica.... jasno je odakle vjetar puse. Malo pritiska nije na odmet. Ne smiju bosnje rizikovati da im sud BiH osudi Nasera heroja.

ODGOVORITE
Name

re

15.01.2016 21:05

Jasno je da ti pokusavas da skrenes sa ove teme na nacionalizam koji uvek pali! Zasto je taj isti Janjic podigao optuznicu tek 2015. a od 2006. predmet lezi u Tuzilastvu BiH? Da nije bas tu kakva veza izmedju spomenutog novca i osumnjicenih za ratne zlocine?

Name

Is

15.01.2016 22:00

Janjic nije mogao pokrenuti postupak 2006 zato sto je jos bio na fakultetu... covjek je tuzioc tek 2 godine. Indikativno je da podizu prijave zbog laziranja iskaza za ovu dvojicu a na primjer Bajre Kulovca koji je tukao srbe i svim mogucim prijetnjama i ucjenama tjerao ih da svjedoce protiv drugih srba niko ne reaguje.

Name

SVILAJ

15.01.2016 19:15

ZUBAC JE ZASLUZIO DA GA PROCESUIRAJU ZBOG TOGA STO NIJE POHAPSIO SVE AKTERE OGROMNOG PRIVREDNOG KRIMINALA NA TRASI AUTO CESTE SVILAJ ODZAK GDJE JE DRZAVA OSTECENA ZA PREKO 30 MILIONA KM GDJE SU IZVODJACI STRABAG I EURO ASFALT KORISTILI KRADENI MATERIJAL TJ SLJUNAK IZ RIJEKE BOSNE TE TAKODJE PREKRSILI GRUBO PROJEKAT I UGRADILI ISTI TE VRSILI PRITISAK I IZVRSILI NA NADZOR DA PRIHVATI DA SU RADOVI OK E ZA TO SU SVI U SIPI ZNALI PA I ZUBAC I NEKO JE DOBIO NOVAC VELIKI DA SE TAJ KRIMINAL NE PROCESUIRA

ODGOVORITE
Name

lutka

15.01.2016 19:17

Nije valjda i on clan SNSD-a

ODGOVORITE
Name

Odmah,

15.01.2016 19:24

Hapsi bandu!!

ODGOVORITE
Name

kameleon

15.01.2016 19:35

U vrijeme Lujića, krivična djela su se vješto skrivala. Jedno od skrivenih krivičnih djela je, krivično djelo nesavjesnog rada u službi i zloupotrebe službenog položaja od strane Smaila Muhića i njemu podčinjenih, kada su tri godine obračunavali lični dohodak Kršić Nailu, koji je navodno bio na bolovanju. Na kraju se ispostavilo da imenovani nikada u te tri godine nije dostavljao pravdanje bolovanja. Materijalna šteta u budžetu je u to vrijeme bila oko 40. hiljada maraka. Sve je zataškano, Kršić je raskinuo radni odnos, i dana ponovo radi na budžetu u lokalnoj zajednici gdje je nastanjen. A o namještanju konkursa za prijem u radni odnos, internih konkursa za unapređenje i sl. može se roman napisati.

ODGOVORITE
Name

pogle pogle

15.01.2016 20:04

Organizovani kriminal svugdje na svakom koraku.

ODGOVORITE
Name

SNOUDEN

15.01.2016 20:14

Pitajte Lujica, i Zupca, sta je sa slucajem najorganizovanijeg sverca ciagreta preko prelaza strmica, to je ujedno najveca zaplena cigareta od osnivanja drzavne granicne sluzbe sadasnje granicne policije BiH, ko je uzeo sve novac da se citava prica zataska i sakrije, oko tog organizovanog kriminala, gdje imate vozilo puno cigareta, stranih tablica hladnjaca, gdje imate lice strani drzavljanin zatecen u vrsenju krivicnog djela, priveden lisen slobode, saslusan , ali je pusten od komoandiraj jedinice i nacelnika terenske kancelarije, i nikad nije podensen izvjestaj tuzilastvu u pitanju je lice, Zvonimir Jazic iz Imotskog drzavljanin RH, a hldnajce se nalaze i dan danas u CI Tomislavgrad....

ODGOVORITE
Name

dnk

15.01.2016 22:31

Zubac je mafioza za uzor mladim kriminalcima!U aps odmah!

ODGOVORITE
Name

Koliko

15.01.2016 22:35

Koliko je novca dobio da zastiti Trebinjske SNSD komsije koji godinama pljackaju Elektroprivredu za milionske iznose i niko nije nikada pokrenuo istragu o tome. Zasto se o tome cuti? I Vicurevic to dobro zna ali i on cuti. Oni njega pustaju da radi u nasem gradu sta hoce a on njih da pljackaju Elektroprivredu. Zasto niko ne istrazi Bratica. Petrovica. Vladicica. Vukovice. Od kuda im anormno bogatstvo i nekretnine.

ODGOVORITE
Name

re Is

16.01.2016 10:36

Reaguje kako da ne reaguje. Bajro Kulovac, umjesto da bude procesuiran zbog iznuđivanja iskaza, sklonjen je u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, gdje uživa na državnim jaslama na maloj plati od 2500 km. E tako se odnosi SDA prema svojim igračima, kojih je mnogo u svim institucijama BiH, posebno u tzv, bezbjednosnom sektoru. Ko je Nedžad Herenda-Brko, pripadnik zloglasnih Ševa, gdje se sada nalazi i pod kojim identitetom, zašto ga niko od pravosuđa na nivou BiH ne traži kad se dobro zna da je on streljao vojnike JNA u velikom parku i počinio niz krivičnih djela ratnog zločina, o čemu su pisali i pričali pripadnici policije Bošnjaci.Brigu o njemu vodi SDA. Sklonili su ga da, u eventualnom sudskom procesu, ne saznamo istinu o ''agresiji'' na BiH.

ODGOVORITE
Name

Is

16.01.2016 18:08

O tome ti pricam. Sad ista kuhinja optuzuje ovog Janjica jer je to nacin da ga pritisnu. Od svih mogucih tuzioca za ratne zlocine u Sudu BiH, Salihovic odredi Janjica da vodi postupak protiv Nasera. Covjek tuzioc 2 godine... naravno da nece imati kapaciteta da se izbori za osudjujucu presudu kad nema iskustva i jos kad ga pocnu ucjenjivati krivicnom prijavom. SDA sve radi planski zadnjih 25 godina. Vise nam je sud BiH stete nanjeo nego 4 godine rata.

Name

Alo.alo.

17.01.2016 13:04

MIJENJATI SUDIJE I TUŽIOCE U TUŽILAŠTVU BIH POD HITNO.UHVATE PONEKU SITNU RIBU, I NA SAV GLAS KAO ONI RADE.DOK OVI ŠTO SU OGREZLI U KRVI I KRIMINALU RADE SVOJ POSAO.