На прољеће до 9.000 миграната дневно

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић очекује да од прољећа буде интензивиран улазак миграната у Србију и да их дневно буде и до 9.000.

Србија 15.01.2016 | 21:31
На прољеће до 9.000 миграната дневно

Стефановић је указао на неопходност да сусједне земље, првенствено Македонија, уђу у процес регистрације избјеглица јер је то важно и због безбједносног аспекта.

"Зато појачавамо контролу свих који пролазе", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у Палати Србија.

Он је најавио да ће сутра обићи македонско-грчку границу и у разговору са македонским колегама видјети да ли ће се они укључити у процедуру регистрације.

"Тренутно је смањен улазак миграната, али на пролеће очекујемо нови притисак. Послали смо 20 полицијских службеника на македонско-грчку границу и чинимо све да процедура буде испоштована и онемогућимо економске избеглице да уђу у земљу", рекао је Стефановић.

Говорећи о захтјеву Хага за привођење троје високих функционера Српске радикалне странке /СРС/ и извјештај о томе који је Влада Србије обавезна да достави, Стефановић је рекао да ће "Хагу бити упућен неки извјештај" и да цијели случај није у надлежности МУП-а.

Када је ријеч о сукобу одборника на сједници Скупштине Општине Бела Црква, Стефановић је рекао да ће виновници и околности конфликта бити испитани и да ће Тужилаштво испитати догађај.

"Осим покушаја насилног уласка одређеног броја грађана у зграду Скупштине општине Бела Црква, није било озбиљнијих инцидената због којих би полиција интервенисала", рекао је Стефановић и додао да ће одговарати сви који су прекршили закон, без обзира на страначку припадност.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Куда, рођаче

15.01.2016 20:49

А гдје ћемо са тим људима,једино неки нови континент да никне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коме требају?

16.01.2016 05:12

Висе нико не зна ста радити са тим азилантима'? У нову средину они се никада неце интегрисати а да не казем да посла нема ни за европљање ? Просла су та времена кад су стизали са свих страна и налазили посао у Европи,Мислим да би их требало сто прије вратити тамо одакле су посли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

16.01.2016 09:09

Посто се ови из Владе хвале о производњи у ИКАРБУСУ,који није ни за ЛАСТУ направио висе од 2 аутобуса ево нове сансе.Направите мин 500 нових аутобуса и превозите их.

ОДГОВОРИТЕ