Na proljeće do 9.000 migranata dnevno

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović očekuje da od proljeća bude intenziviran ulazak migranata u Srbiju i da ih dnevno bude i do 9.000.

Srbija 15.01.2016 | 21:31
Na proljeće do 9.000 migranata dnevno

Stefanović je ukazao na neophodnost da susjedne zemlje, prvenstveno Makedonija, uđu u proces registracije izbjeglica jer je to važno i zbog bezbjednosnog aspekta.

"Zato pojačavamo kontrolu svih koji prolaze", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

On je najavio da će sutra obići makedonsko-grčku granicu i u razgovoru sa makedonskim kolegama vidjeti da li će se oni uključiti u proceduru registracije.

"Trenutno je smanjen ulazak migranata, ali na proleće očekujemo novi pritisak. Poslali smo 20 policijskih službenika na makedonsko-grčku granicu i činimo sve da procedura bude ispoštovana i onemogućimo ekonomske izbeglice da uđu u zemlju", rekao je Stefanović.

Govoreći o zahtjevu Haga za privođenje troje visokih funkcionera Srpske radikalne stranke /SRS/ i izvještaj o tome koji je Vlada Srbije obavezna da dostavi, Stefanović je rekao da će "Hagu biti upućen neki izvještaj" i da cijeli slučaj nije u nadležnosti MUP-a.

Kada je riječ o sukobu odbornika na sjednici Skupštine Opštine Bela Crkva, Stefanović je rekao da će vinovnici i okolnosti konflikta biti ispitani i da će Tužilaštvo ispitati događaj.

"Osim pokušaja nasilnog ulaska određenog broja građana u zgradu Skupštine opštine Bela Crkva, nije bilo ozbiljnijih incidenata zbog kojih bi policija intervenisala", rekao je Stefanović i dodao da će odgovarati svi koji su prekršili zakon, bez obzira na stranačku pripadnost.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kuda, rođače

15.01.2016 20:49

A gdje ćemo sa tim ljudima,jedino neki novi kontinent da nikne.

ODGOVORITE
Name

Kome trebaju?

16.01.2016 05:12

Vise niko ne zna sta raditi sa tim azilantima'? U novu sredinu oni se nikada nece integrisati a da ne kazem da posla nema ni za evropljanje ? Prosla su ta vremena kad su stizali sa svih strana i nalazili posao u Evropi,Mislim da bi ih trebalo sto prije vratiti tamo odakle su posli.

ODGOVORITE
Name

rodjo

16.01.2016 09:09

Posto se ovi iz Vlade hvale o proizvodnji u IKARBUSU,koji nije ni za LASTU napravio vise od 2 autobusa evo nove sanse.Napravite min 500 novih autobusa i prevozite ih.

ODGOVORITE