Стиже јако захлађење: Сутра киша и снијег

Киша и захлађење са снијегом сутра се очекују у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ, а обилније падавине у Херцеговини.

Босна и Херцеговина 14.01.2016 | 22:56
Стиже јако захлађење: Сутра киша и снијег

Ујутро ће киша интензивније падати на сјеверу и југу. Током дана због пада температуре ваздуха киша ће прећи у снијег. Најмање падавина биће на сјевероистоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Поподне и до вечери на сјеверу и западу падавине ће престати и доћи ће до смањења облачности, док ће на истоку и даље падати снијег, а на југу киша.

Ујутро ће дувати слаб и умјерен вјетар, у планинама појачан јужни и југоисточни. Током дана скренуће на сјеверни и сјевероисточни.

Јутарња температура ваздуха од један до пет, у планинана испод нуле, а на југу око седам степени. Највиша дневна од два до седам, на југу до десет степени Целзијусових, а на планинама на истоку око нуле.

Метеоаларм је за сутра због интензивних падавина издао наранџасто упозорење за Херцеговину и југозападне крајеве. Очекивана количина падавина је између 30 и 60 литара по метру квадратном, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Хладно, али суво вријеме задржаће се и за викенд. Снијега само понедгдје може бити на истоку и у централним крајевима. Јутарња температура ваздуха испод нуле, а дневна око нула степени.

Коментари / 0

Оставите коментар