Црвено-бели усред Атине растурили Пао

Кошаркаши Црвене звезде победили су Панатинаикос у Атини у утакмици 3. кола Групе Е ТОП 16 фазе Евролиге.

Кошарка 14.01.2016 | 22:06
Црвено-бели усред Атине растурили Пао

Панатинаикос - Црвена звезда 63:74 (14:16, 20:22, 14:16, 15:20)

Црвено-бели су у трећем покушају забележили прву победу у ТОП 16 фази. Направили су брејк растуривши у ОАКА арени екипу коју са клупе предводи српски селектор Александар Ђорђевић.

Повели су "зелени" 4:0 у уводу меча, мучили су се црвено-бели у већем делу прве деонице да уопште постигну кош, а онда су се разуграли, преузели ствари у своје руке, стекли предност и зналачки је одржавали до краја. Уочи одласка на полувреме играчи Деајана Радоњића отишли су на "плус седам", а тек што су се вратили с одмора предност су учинили двоцифреном.

Само једном је у наставку меча домаћин запретио да ће вратити меч у егал и то само захваљујући српском центру Мирославу Радуљици, али тај налет Панатинаикоса је брзо одбијен, Звезда је поново стекла велику предност и рутински привела утакмицу крају.

Маик Цирбес је најјаче вукао у првом полувремену, Владимир Штимац у другом, Стефан Јовић и Бранко Лазић су било константно добри...

Немац је на крају имао 12 поена, Штимац и Лазић по 11, Јовић девет, уз чак осам асистенција...

Џејмс Гист је био најефикаснији на утакмици са 15 поена.

За разлику од меча првог кола када је испустила победу против Ефеса у Истанбулу, сада су црвено-бели смирено одиграли финиш на гостујућем терену.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар