Crveno-beli usred Atine rasturili Pao

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Panatinaikos u Atini u utakmici 3. kola Grupe E TOP 16 faze Evrolige.

Košarka 14.01.2016 | 22:06
Crveno-beli usred Atine rasturili Pao

Panatinaikos - Crvena zvezda 63:74 (14:16, 20:22, 14:16, 15:20)

Crveno-beli su u trećem pokušaju zabeležili prvu pobedu u TOP 16 fazi. Napravili su brejk rasturivši u OAKA areni ekipu koju sa klupe predvodi srpski selektor Aleksandar Đorđević.

Poveli su "zeleni" 4:0 u uvodu meča, mučili su se crveno-beli u većem delu prve deonice da uopšte postignu koš, a onda su se razugrali, preuzeli stvari u svoje ruke, stekli prednost i znalački je održavali do kraja. Uoči odlaska na poluvreme igrači Deajana Radonjića otišli su na "plus sedam", a tek što su se vratili s odmora prednost su učinili dvocifrenom.

Samo jednom je u nastavku meča domaćin zapretio da će vratiti meč u egal i to samo zahvaljujući srpskom centru Miroslavu Raduljici, ali taj nalet Panatinaikosa je brzo odbijen, Zvezda je ponovo stekla veliku prednost i rutinski privela utakmicu kraju.

Maik Cirbes je najjače vukao u prvom poluvremenu, Vladimir Štimac u drugom, Stefan Jović i Branko Lazić su bilo konstantno dobri...

Nemac je na kraju imao 12 poena, Štimac i Lazić po 11, Jović devet, uz čak osam asistencija...

Džejms Gist je bio najefikasniji na utakmici sa 15 poena.

Za razliku od meča prvog kola kada je ispustila pobedu protiv Efesa u Istanbulu, sada su crveno-beli smireno odigrali finiš na gostujućem terenu.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar