Почиње ЕП! Рукометаши Србије желе у квалификације за РИо!

Европско првенство за рукометаше почеће у Пољској у петак, а репрезентација Србије ће покушати да избори пласман у квалификације за Олимпијске игре у Рију.

Остали спортови 15.01.2016 | 18:15
Почиње ЕП! Рукометаши Србије желе у квалификације за РИо!

Европско првенство одржаће се од 15. до 31. јануара у Пољској, а репрезентација Србије играће у Кракову у Групи А са селекцијама Француске, Македоније и домаћина Пољске.

Српски рукометаши допутовали су у Краков где ће у петак од 20.30 играти против Пољске у првом колу.

Шампион Европе ће изборити директан пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, а још две екипе, поред оних које су се до сада већ квалификовале, играће на једном од три квалификациона турнира, који су на програму од 8. до 10. априла.

Како се наводи на сајту Рукометног савеза Србије, у најбољем случају за пласман у квалификације биће довољно и освајање деветог места у Пољској, али да се на првих седам места нађу екипе које су већ избориле пласман у Рио или у квалификације (Француска, Пољска, Шпанија, Данска, Хрватска, Немачка, Словенија – Македонија ће се наћи у квалификацијама ако једна од тих селекција постане европски шампион).

У најлошијој варијанти за пласман у квалификације ће бити потребно освајање бронзане медаље.

На првом турниру квалификација играће Пољска, Словенија, Чиле и афричка репрезентација, на другом ће наступати Шпанија, Немачка, Иран и једна европска екипа, док ће на трећем играти Данска, Хрватска, једна европска екипа и Бахреин.

Коментари / 0

Оставите коментар