Трагичан крај бивше НФЛ наде, Лоренса Филипса!

Био је велика нада, а живот је окончао у завору, где је служио вишедеценијску казну.

Остали спортови 17.01.2016 | 12:20
Трагичан крај бивше НФЛ наде, Лоренса Филипса!

Некадашњи играч америчког фудбала Лоренс Филипс проглашен је у среду мртвим у болници, након што је пронађен без свести у својој затворској ћелији, саопштила је калифорнијска управа за затворе и рехабилитацију.

Филипс је имао 40 година, а власти истражују његову смрт као самоубиство. Некадашњи ранинг бек неколико НФЛ тимова чекао је почетак суђења за убиство свог цимера у затворској ћелији, пренели су амерички електронски медији.

Филипс је био велика звезда играјући за колеџ у Небраски и изабран је у првом кругу "драфта" 1996. године, када су га одабрали Сент Луис Ремси, али се у НФЛ-у задржао само три сезоне.

У затвор је отишао 2008. године, након што је осуђен на 31 годину за насиље у породици, неовлашћено затварање других и крађу возила.

Власти кажу да је током одслужења казне убио свог цимера у априлу прошле године.

Он је данас пронађен без свести у затвору Керн Вели и превежен је у болницу, у којој је проглашен мртвим око сат времена касније.

Није саопштено зашто власти верују да је у питању самоубиство.

Током три сезоне у НФЛ играо је Ремсе, Мајами и Сан Франциско и за то време је освојио 1.453 јарда и забележио 14 тачдауна. Играо је и канадски фудбал у тамошној лиги, за Монтреал и Калгари. Са Монтреалом је освојио титулу 2002. године.

Био је хапшен најмање три пута због сумње да је нападао жене, а 2006. године је осуђен зато што је аутомобилом улетео у поље у Лос Анђелесу и ударио тројицу тинејџера.

Коментари / 0

Оставите коментар