Куп: Милан преко Карпија до полуфинала!

Екипа Милана пласирала се у полуфинале Купа Италије пошто је у првом мечу четвртине финала савладал Карпи на Сан Сиру – 2:1 (2:0).

Фудбал 14.01.2016 | 14:40
Куп: Милан преко Карпија до полуфинала!

Бакине чаролије за Михину душу и пролаз у полуфинале! Милан је први полуфиналиста Купа Италије након што је на Сан Сиру савладао Карпи са 2:1.

Два различита лица показали су пулени Синише Михајловића у два различита плоувремена, али су на крају заслужено славили и прошли у завршницу, где их чека окршај са победником двомеча између друголигаша и трећелигаша. Специја или Алесандрија биће ривал Росо-нерима у завршници најмасовнијег такмичења, екипи која је први пут од сезоне 2011/2012 стигла до завршнице у Купу и јасно је да милански тим има добру прилику да лако заигра и у финалу.

Што се тиче вечерашњег меча, све је лепо почело за домаћина. Карлос Бака је већ у 13. минуту на пас Хонде маестрално матирао Жељка Бркића и довео Милан у вођство. Само 15 минута кансије опет је Колумбијац имао свој шоу, маестрално је прогирао са леве стране Мбајеа Нијанга, а овај рутински повећао предност Милана на 2:0.

Било је то солидно полувреме Синишиног тима, али је наставак донео мало несхватљиво повлачење и много бржу и конкретнију игру гостију. Након сјајне контре у 50. минуту новајлија у дресу Карпија Манкосу који је стигао из Болоње је сјајно реализовао асистенцију Кевина Лазање и мало заплашио домаће навијаче, али је то било све што су гости учинили на овом сусрету.

Милан је до краја исконтролисао дешавања на терену, рутински привео меч крају и прославио пласман у полуфинале.

КУП ИТАЛИЈЕ - ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Милан - Карпи 2:1 (2:0)
/Бака 13, Нијанг 28 - Манкосу 50/

18. јануар
20.00 Специја - Алесандрија

19. јануар
20.45 Наполи - Интер

20. јануар
20.45 Лацио - Јувентус

Коментари / 0

Оставите коментар