Kup: Milan preko Karpija do polufinala!

Ekipa Milana plasirala se u polufinale Kupa Italije pošto je u prvom meču četvrtine finala savladal Karpi na San Siru – 2:1 (2:0).

Fudbal 14.01.2016 | 14:40
Kup: Milan preko Karpija do polufinala!

Bakine čarolije za Mihinu dušu i prolaz u polufinale! Milan je prvi polufinalista Kupa Italije nakon što je na San Siru savladao Karpi sa 2:1.

Dva različita lica pokazali su puleni Siniše Mihajlovića u dva različita plouvremena, ali su na kraju zasluženo slavili i prošli u završnicu, gde ih čeka okršaj sa pobednikom dvomeča između drugoligaša i trećeligaša. Specija ili Alesandrija biće rival Roso-nerima u završnici najmasovnijeg takmičenja, ekipi koja je prvi put od sezone 2011/2012 stigla do završnice u Kupu i jasno je da milanski tim ima dobru priliku da lako zaigra i u finalu.

Što se tiče večerašnjeg meča, sve je lepo počelo za domaćina. Karlos Baka je već u 13. minutu na pas Honde maestralno matirao Željka Brkića i doveo Milan u vođstvo. Samo 15 minuta kansije opet je Kolumbijac imao svoj šou, maestralno je progirao sa leve strane Mbajea Nijanga, a ovaj rutinski povećao prednost Milana na 2:0.

Bilo je to solidno poluvreme Sinišinog tima, ali je nastavak doneo malo neshvatljivo povlačenje i mnogo bržu i konkretniju igru gostiju. Nakon sjajne kontre u 50. minutu novajlija u dresu Karpija Mankosu koji je stigao iz Bolonje je sjajno realizovao asistenciju Kevina Lazanje i malo zaplašio domaće navijače, ali je to bilo sve što su gosti učinili na ovom susretu.

Milan je do kraja iskontrolisao dešavanja na terenu, rutinski priveo meč kraju i proslavio plasman u polufinale.

KUP ITALIJE - ČETVRTFINALE

Milan - Karpi 2:1 (2:0)
/Baka 13, Nijang 28 - Mankosu 50/

18. januar
20.00 Specija - Alesandrija

19. januar
20.45 Napoli - Inter

20. januar
20.45 Lacio - Juventus

Komentari / 0

Ostavite komentar