Блудници с Оксфорда данас воде Британију

Премијер Дејвид Камерон, министар финансија Џорџ Озборн и градоначелник Лондона Борис Џонсон били су део клуба Булингдон, који се прославио забавама с оргијањем и разбијањем инвентара.

Свијет 14.01.2016 | 10:15
Блудници с Оксфорда данас воде Британију

Опијање литрама скупог вина и разбијање посуђа, лустера и прозора често су дефиниција забаве за чланове тајног друштва Булингдон.

Међу члановима злогласног богаташког клуба са Оксфорда били су и садашњи британски премијер Дејвид Камерон, градоначелник Лондона Борис Џонсон и министар финансија Џорџ Озборн, пише Дејли бист.

Прескупа улазница

Булингдон је настао 1780. године и изворно је био спортски клуб посвећен крикету и коњичким тркама. Временом му је чланство ограничено на 30 младића, а уместо спорта, одржавање гала вечери с пијанкама постало је главна окупација. Чланарина у клубу је прескупа и могу му приступити само младићи из најбогатијих породица. Једна од њихових обавеза је ношење специјалног одела које кошта око 5.000 евра.

Један од чувенијих „несташлука“ клуба Булингдон догодио се 1986, када је група младића у препознатљивим оделима бацала све што је стигла на прозор једног студента, а затим су изломили прозоре и у оближњем ресторану. Преплашени конобари позвали су полицију и део њих завршио је иза решетака.

"Три студента, од којих су двојица били премијер Дејвид Камерон и градоначелник Лондона Борис Џондонс, успели су да побегну. Остале је полиција ухватила помоћу паса трагача" испричао је својевремено Ралф Пери-Робинсон, некадашњи глумац а сада антиквар, који је био члан клуба.

Наравно, британски премијер је одбацио те тврдње, док је на свако питање о клубу Џонсон одговарао са: „Омерта, омерта!“

Камерон већ оптужен

Иначе, Камерон је током студентских дана био и члан друштва Пирс Гејвстон, а недавно је у британским медијима објављена прича да је током иницијације за улазак у то тајно друштво морао да има сексуални однос са одсеченом свињском главом.

И Срби у клубу

Чланство у клубу Булингдон није било ограничено само на Британце, већ су чланови могли постати и припадници других народа ако су били довољно богати. Тако су међу члановима клуба били и дански краљ Фредерик ИX, немачки племић Готфрид фон Бизмарк, бивши пољски шеф дипломатије Радослав Сикорски... Део клуба био је и један Србин - кнез Павле Карађорђевић.

Познати чланови

Док је још био принц, краљ Едвард ВИИИ постао је члан Булингдона, иако му родитељи то нису лако дозволили, пише Дејли бист. Током периода од 50 година, клуб је дао једног премијера, канцелара благајне, три државна секретара, пет лордова адмиралитета, око 150 парламентараца... Уз краља Едварда, у клубу су били и командант савезничкихи снага у Великом рату Даглас Хајг, Рендолф Черчил, отац британског премијера...

Чињенице

Клуб Булингдон основан је 1780. на Оксфорду као спортски клуб

Званично су се бавили крикетом, али су у ствари користили овај спорт као параван за баханалије

У извештају из 1876. пише да је крикет постао споредна ствар у клубу, а да је приоритет организовање забава

Њујорк тајмс је 1913. написао да је Булингдон ексклузивни клуб богаташа и аристократа

Званично деловање у Оксфорду им је забрањено, али то их не спречава да организују журке, а често се дешава да чланови заврше иза решетака.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја

14.01.2016 10:00

Масонски морони!

ОДГОВОРИТЕ