Џакарта: Серија бомбашких напада

Индонежанска полиција убила је данас четворицу осумњичених екстремиста који су учествовали у серији напада бомбама и ватреним оружјем у Џакарти и зона напада је обезбеђена, изјавио је портпарол полиције.

Свијет 14.01.2016 | 07:55
Џакарта: Серија бомбашких напада

"Обезбеђујемо зграду од подрума до врха", рекао је портпарол полиције у Џакарти Икбал Кабид, објаснивши да је до размене ватре између нападача и полиције дошло у бисокопу који се налази у истој згради у којој и кафе "Старбак" који је, такође, нападнут, преноси Ројтерс.

Кабуд је додао да ће ситуација ускоро бити проглашена безбедном.

Индонежански председник Џоко Видодо изјавио је на националној телевизији да је ситуација под контролом и позвао грађане да остану мирни.

Најмање седам особа, од којих четири нападача, убијено је данас у серији бомбашких напада екстремиста у центру главног града Индонезије, што су званичници назвали актом тероризма.

Напади су уследили након што је екстремистичка Исламска држава запретила Индонезији, напоменуле су агенције.

Медији наводе да је ођекнуло најмање шест бомби, од којих је једна била у кафеу "Старбак" у који су улетели припадници безбедносних снага.

Верује се да је бар један напад извео бомбаш самоубица и да је у нападима учествовало најмање 14 екстремиста, навела је ТВ станица Метро.

Засад нико није преузео одговорност за нападе.

"Ово је дефинитивно тероризам, али засад нема индикација да има везе са Исламском државом", рекао је шеф националне обавештајне агенције агенцији Ројтерс.

Коментари / 0

Оставите коментар