Džakarta: Serija bombaških napada

Indonežanska policija ubila je danas četvoricu osumnjičenih ekstremista koji su učestvovali u seriji napada bombama i vatrenim oružjem u Džakarti i zona napada je obezbeđena, izjavio je portparol policije.

Svijet 14.01.2016 | 07:55
Džakarta: Serija bombaških napada

"Obezbeđujemo zgradu od podruma do vrha", rekao je portparol policije u Džakarti Ikbal Kabid, objasnivši da je do razmene vatre između napadača i policije došlo u bisokopu koji se nalazi u istoj zgradi u kojoj i kafe "Starbak" koji je, takođe, napadnut, prenosi Rojters.

Kabud je dodao da će situacija uskoro biti proglašena bezbednom.

Indonežanski predsednik Džoko Vidodo izjavio je na nacionalnoj televiziji da je situacija pod kontrolom i pozvao građane da ostanu mirni.

Najmanje sedam osoba, od kojih četiri napadača, ubijeno je danas u seriji bombaških napada ekstremista u centru glavnog grada Indonezije, što su zvaničnici nazvali aktom terorizma.

Napadi su usledili nakon što je ekstremistička Islamska država zapretila Indoneziji, napomenule su agencije.

Mediji navode da je ođeknulo najmanje šest bombi, od kojih je jedna bila u kafeu "Starbak" u koji su uleteli pripadnici bezbednosnih snaga.

Veruje se da je bar jedan napad izveo bombaš samoubica i da je u napadima učestvovalo najmanje 14 ekstremista, navela je TV stanica Metro.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napade.

"Ovo je definitivno terorizam, ali zasad nema indikacija da ima veze sa Islamskom državom", rekao je šef nacionalne obaveštajne agencije agenciji Rojters.

Komentari / 0

Ostavite komentar