Војводина ДА, Фирма ДА, а онда је Иванић рекао Ивану Томићу...

Немојте више да ме зовете! Партизану чини све да би “сломио“ капитена Новосађана и убедио га како је за његову афирмацију најбоље да се пресели у Хумску 1!

Фудбал 14.01.2016 | 23:40
Војводина ДА, Фирма ДА, а онда је Иванић рекао Ивану Томићу...

Овако није било још од времена кад је Љубомир Фејса прелазио у Партизан. Умели су у лето 2008. челници црно-белих да се потрпају у аутомобиле и буквално пред поноћ запуцају у банатско село Куцура, како би тадашњег везисту Хајдука приволели на потпис, међутим, убеђивања са њим и дугогодишњим газдом кулског клуба Николом Џомбом су “боза“ у односу на мукотрпне преговоре последњих шест месеци вођене са Војводином око трансфера Мирка Иванића.

Они су се, после вишеструких обрта, примакли крају. Тачније, завршени су: Новосађани су пристали да продају свог капитена актуелном шампиону Србије. У ситуацији кад им је новац преко потребан, а других великих извора прихода немају, као што немају ни времена за чекање, руководиоци Лала уплалили су зелено светло за одлазак најбољег играча на Топчидерско брдо. Сагласили су се да је зимски прелазни рок идеални тренутак за продају офанзивног везисте. По цени од 1.000.000 евра, колико је вредела последња понуда из Београда.

Став окрњене управе (председник Зоран Шћепановић налази се у притвору) у потпуности су подржали најватренији навијачи Војводине. Свесни да клуб мора од нечега да живи, Фирмаши су обавили неколико разговора са Мирком Иванићем и предочили му да би за њега најбоље било да прихвати понуду Партизана и новцем на име обештећења поправи стање у клупској каси, као што је недавно учино Марко Грујић за Црвену звезду, обавезавши се на сарадњу Ливерпулу.

Остао је само завршни корак. Да на трансфер пристане сам Мирко Иванић. Он, засад, одбија да се пресели у Београд. И поред тога што је одмалена навијач Партизана, жели да остане доследан обећању пре шест месеци датом Војводини и њеним навијачима: да неће појачавати конкуренте у борби за трофеје. Било Црвену звезду, било Партизан. Додуше, пристао је на разговор са тренером Партизана Иваном Томићем и тај састанак открио је и план црно-белих и став капитена Војводине.

Наиме, Томић је дуже од пола сата представљао Иванићу визију Партизана, његово место у тиму, понудио му да носи “десетку“ на дресу и буде један од лидера новог Парног ваљка. Нови шеф струке је поручио Мирку Иванићу да би имао апсолутну слободу у креацији напада и да би за његову каријеру било добро да остави печат међу црно-белима, пре него што се пресели у иностранство.

Иванић је, у једном ресторану, пажљиво саслушао излагање Томића, али му се на понуди захвалио речима:
“Све вас разумем и хвала вам на лепим речима, али, молим вас, немојте више да ме зовете. Нећу у Партизан“.

Тако се завршио последњи контакт Мирка Иванића и Партизана, међутим, далеко од тога да је Партизан од Мирка Иванића одустао. Напротив.

Како имају сагласност Војводине, црно-бели чине све, што директно, што посредством људи блиских фудбалеру, да га убеде да промени став и каријеру настави у Хумској 1. Играју на карту његових емоција, али и најаву да се на Топчидерском брду спрема апослутно нови тим, који би од следеће сезоне могао да игра запаженију улогу, како у Европи, тако и у Суперлиги.

Најважније: нису поставили рок до кад ће да чекају Иванићево “да“. У овом тренутку нереално делује да се Мирко појави у четвртак прозивци у Земунелу, али није искључено да задужи опрему Партизана до 26. јануара, кад се екипа сели на припреме на Кипар. Штавише, како прелазни рок у Србији званично почиње 18. јануара, а траје чак до 12. фебруара, има назнака да су на Топчидерском брду спремни да чекају појачање до последњег тренутка, иако већ имају алтернативу у лику Сејдуа Суме.

Само, у том случају, обештећење Војводини пада као камен бачен са литице. Зато и Новосађани, иако то неће јавно признати, малтене гурају свог капитена ка излазним вратима. Чак се може рећи да се Партизану исплати да чека, јер би онда дао мање новца за трансфер, а добио би играча који прави разлику.

Уз преузимање ризика: да се не јави клуб који би Мирка Иванића одвео у иностранство. А таквог, у овом часу, нема на видику....

Коментари / 0

Оставите коментар