Vojvodina DA, Firma DA, a onda je Ivanić rekao Ivanu Tomiću...

Nemojte više da me zovete! Partizanu čini sve da bi “slomio“ kapitena Novosađana i ubedio ga kako je za njegovu afirmaciju najbolje da se preseli u Humsku 1!

Fudbal 14.01.2016 | 23:40
Vojvodina DA, Firma DA, a onda je Ivanić rekao Ivanu Tomiću...

Ovako nije bilo još od vremena kad je Ljubomir Fejsa prelazio u Partizan. Umeli su u leto 2008. čelnici crno-belih da se potrpaju u automobile i bukvalno pred ponoć zapucaju u banatsko selo Kucura, kako bi tadašnjeg vezistu Hajduka privoleli na potpis, međutim, ubeđivanja sa njim i dugogodišnjim gazdom kulskog kluba Nikolom Džombom su “boza“ u odnosu na mukotrpne pregovore poslednjih šest meseci vođene sa Vojvodinom oko transfera Mirka Ivanića.

Oni su se, posle višestrukih obrta, primakli kraju. Tačnije, završeni su: Novosađani su pristali da prodaju svog kapitena aktuelnom šampionu Srbije. U situaciji kad im je novac preko potreban, a drugih velikih izvora prihoda nemaju, kao što nemaju ni vremena za čekanje, rukovodioci Lala uplalili su zeleno svetlo za odlazak najboljeg igrača na Topčidersko brdo. Saglasili su se da je zimski prelazni rok idealni trenutak za prodaju ofanzivnog veziste. Po ceni od 1.000.000 evra, koliko je vredela poslednja ponuda iz Beograda.

Stav okrnjene uprave (predsednik Zoran Šćepanović nalazi se u pritvoru) u potpunosti su podržali najvatreniji navijači Vojvodine. Svesni da klub mora od nečega da živi, Firmaši su obavili nekoliko razgovora sa Mirkom Ivanićem i predočili mu da bi za njega najbolje bilo da prihvati ponudu Partizana i novcem na ime obeštećenja popravi stanje u klupskoj kasi, kao što je nedavno učino Marko Grujić za Crvenu zvezdu, obavezavši se na saradnju Liverpulu.

Ostao je samo završni korak. Da na transfer pristane sam Mirko Ivanić. On, zasad, odbija da se preseli u Beograd. I pored toga što je odmalena navijač Partizana, želi da ostane dosledan obećanju pre šest meseci datom Vojvodini i njenim navijačima: da neće pojačavati konkurente u borbi za trofeje. Bilo Crvenu zvezdu, bilo Partizan. Doduše, pristao je na razgovor sa trenerom Partizana Ivanom Tomićem i taj sastanak otkrio je i plan crno-belih i stav kapitena Vojvodine.

Naime, Tomić je duže od pola sata predstavljao Ivaniću viziju Partizana, njegovo mesto u timu, ponudio mu da nosi “desetku“ na dresu i bude jedan od lidera novog Parnog valjka. Novi šef struke je poručio Mirku Ivaniću da bi imao apsolutnu slobodu u kreaciji napada i da bi za njegovu karijeru bilo dobro da ostavi pečat među crno-belima, pre nego što se preseli u inostranstvo.

Ivanić je, u jednom restoranu, pažljivo saslušao izlaganje Tomića, ali mu se na ponudi zahvalio rečima:
“Sve vas razumem i hvala vam na lepim rečima, ali, molim vas, nemojte više da me zovete. Neću u Partizan“.

Tako se završio poslednji kontakt Mirka Ivanića i Partizana, međutim, daleko od toga da je Partizan od Mirka Ivanića odustao. Naprotiv.

Kako imaju saglasnost Vojvodine, crno-beli čine sve, što direktno, što posredstvom ljudi bliskih fudbaleru, da ga ubede da promeni stav i karijeru nastavi u Humskoj 1. Igraju na kartu njegovih emocija, ali i najavu da se na Topčiderskom brdu sprema aposlutno novi tim, koji bi od sledeće sezone mogao da igra zapaženiju ulogu, kako u Evropi, tako i u Superligi.

Najvažnije: nisu postavili rok do kad će da čekaju Ivanićevo “da“. U ovom trenutku nerealno deluje da se Mirko pojavi u četvrtak prozivci u Zemunelu, ali nije isključeno da zaduži opremu Partizana do 26. januara, kad se ekipa seli na pripreme na Kipar. Štaviše, kako prelazni rok u Srbiji zvanično počinje 18. januara, a traje čak do 12. februara, ima naznaka da su na Topčiderskom brdu spremni da čekaju pojačanje do poslednjeg trenutka, iako već imaju alternativu u liku Sejdua Sume.

Samo, u tom slučaju, obeštećenje Vojvodini pada kao kamen bačen sa litice. Zato i Novosađani, iako to neće javno priznati, maltene guraju svog kapitena ka izlaznim vratima. Čak se može reći da se Partizanu isplati da čeka, jer bi onda dao manje novca za transfer, a dobio bi igrača koji pravi razliku.

Uz preuzimanje rizika: da se ne javi klub koji bi Mirka Ivanića odveo u inostranstvo. A takvog, u ovom času, nema na vidiku....

Komentari / 0

Ostavite komentar