Партизан спремио алтернативу за Иванића!

И поред тога што су се црно-бели договорили с Војводином око трансфера Мирка Иванића, постоји могућност да капитен Лала одбије да се пресели у Хумску. У том случају српски првак ће се окренути новом Алмамију Мореири.

Фудбал 14.01.2016 | 10:40
Партизан спремио алтернативу за Иванића!

Партизан је спремио резервну варијанту уколико Мирко Иванић не пристане да дође у Хумску! Синоћ је одјекнула бомба како је капитен Војводине практично нови играч црно-белих, али уговор још није парафиран тако да челници српског шампиона ништа не препуштају случају.

Према неким информацијама постоји минимална могућност да и поред тога што су се два клуба договорила Иванић одбије да се пресели у Београд, тако да је резервна варијанта увелико спремна. Како пише Спортски журнал ради се о 25-годишњем везисти из Гвинеје по имену Сејдуба Сума који се афирмисао у европском фудбалу носећи дрес Нитре и Слована из Братиславе.

Сума је са Слованом учествовао у жетви трофеја: две титуле, куп и суперкуп Словачке, одигравши 62 меча и постигавши девет голова. Дао је значајан допринос и успесима у Лиги Европе, памти се погодак Јанг Бојсу, добра партија против Наполија... Уговор са словачким клубом истиче му крајем јуна, а тренутно наступа у Кувајту као позајмљени играч уз учинак од 14 утакмица и шест голова.

По стилу игре Сума подсећа на Алмамија Мореиру, с тим што је још бржи и покретљивији. Висок је свега 1,61, али веома чврст у дуелима. Красе га брзина, дриблинг, сјајна контрола лопте и добра додавања. Слован је за момка из Гвинеје 2013. Нитри платио 150.000 евра, а по Трансфермаркту његова тржишта вредност данас је око 400.000.

Према видео материјалу који је доступан Сејдуба Сума могао би да буде баш та класична десетка о коју последњих дана најављују у Хумској...

Коментари / 0

Оставите коментар