Partizan spremio alternativu za Ivanića!

I pored toga što su se crno-beli dogovorili s Vojvodinom oko transfera Mirka Ivanića, postoji mogućnost da kapiten Lala odbije da se preseli u Humsku. U tom slučaju srpski prvak će se okrenuti novom Almamiju Moreiri.

Fudbal 14.01.2016 | 10:40
Partizan spremio alternativu za Ivanića!

Partizan je spremio rezervnu varijantu ukoliko Mirko Ivanić ne pristane da dođe u Humsku! Sinoć je odjeknula bomba kako je kapiten Vojvodine praktično novi igrač crno-belih, ali ugovor još nije parafiran tako da čelnici srpskog šampiona ništa ne prepuštaju slučaju.

Prema nekim informacijama postoji minimalna mogućnost da i pored toga što su se dva kluba dogovorila Ivanić odbije da se preseli u Beograd, tako da je rezervna varijanta uveliko spremna. Kako piše Sportski žurnal radi se o 25-godišnjem vezisti iz Gvineje po imenu Sejduba Suma koji se afirmisao u evropskom fudbalu noseći dres Nitre i Slovana iz Bratislave.

Suma je sa Slovanom učestvovao u žetvi trofeja: dve titule, kup i superkup Slovačke, odigravši 62 meča i postigavši devet golova. Dao je značajan doprinos i uspesima u Ligi Evrope, pamti se pogodak Jang Bojsu, dobra partija protiv Napolija... Ugovor sa slovačkim klubom ističe mu krajem juna, a trenutno nastupa u Kuvajtu kao pozajmljeni igrač uz učinak od 14 utakmica i šest golova.

Po stilu igre Suma podseća na Almamija Moreiru, s tim što je još brži i pokretljiviji. Visok je svega 1,61, ali veoma čvrst u duelima. Krase ga brzina, dribling, sjajna kontrola lopte i dobra dodavanja. Slovan je za momka iz Gvineje 2013. Nitri platio 150.000 evra, a po Transfermarktu njegova tržišta vrednost danas je oko 400.000.

Prema video materijalu koji je dostupan Sejduba Suma mogao bi da bude baš ta klasična desetka o koju poslednjih dana najavljuju u Humskoj...

Komentari / 0

Ostavite komentar