Повратак Дулета Вујошевића!

Трофејни тренер враћа се кошарци после четири месеца паузе. Наставиће каријеру у иностранству...

Кошарка 13.01.2016 | 18:20
Повратак Дулета Вујошевића!

Душко Вујошевић поново ради!

Како је на Тwиттеру саопштио његов агент Миодраг Ражнатовић, "Часови љубави ускоро почињу у граду порцелана", што у преводу значи да култни кошаркашки тренер преузима француски Лимож.

Вујошевић (56) ће у том тиму сарађивати са својим некадашњим плејмејкерима Леом Вестерманом и Лестером Мекејлебом, а међу носиоцима игре су још Хајко Шафарцик, Али Траоре, некадашњи НБА играч Јакуба Дијавара, Американци Вил Данијелс и Мет Гејтенс...

Лимож се прошле недеље растао са тренером Филипом Ервеом, под чијим вођством је пролетос освојио 11. титулу првака Француске.

Екипа се после испадања из Евролиге такмичи у Ласт 32 фази Еврокупа, где након пораза од ПАОК-а у уторак има скор 0-2, док у домаћем првенству има половичан учинак (8-8) и налази се у средини табеле.

Вујошевић је био без ангажмана од 8. септембра, када му се новоизабрани Управни одбор Партизана захвалио на сарадњи.

Црно-беле је предводио од лета 2012, а пре тога од 2001. до 2010, када је преузео ЦСКА.

Његова авантура у Москви окончана је отказом после само неколико месеци и сада ће Вујошевић - сигурно пун мотива - покушати да добрим резултатима са Лиможом докаже да није "тренер без роминга", како су га често звали његови најљући противници, алудирајући на чињеницу да је трофеје освајао само са Партизаном.

Свакако је значајно и то што у Лиможу неће имати потребе да се бави било којим проблемима, осим екипом и тереном. Биће занимљиво пратити га у таквој ситуацији, од које се вероватно и сам одвикао...

Вујошевић је и у прошлом веку имао неколико ангажмана у иностранству.

После првог мандата у Партизану радио је у Шпанији (Пулева из Гранаде), а после по једне сезоне у Партизану и Црвеној звезди (1990-1992), преселио се у Италију, где је био шеф стручног штаба Бреше, Пистоје и Скаволинија из Пезара.

Са црно-белима је 12 пута био првак државе, пет пута освајач Купа и пет пута шампион регионалне лиге. Једном је освојио Куп Радивоја Кораћа (као међународно такмичење) и два пута одвео Партизан на Фајнал фор Евролиге.

У сезони 2008/09 добио је награду "Александар Гомељски", коју тренери евролигашких тимова сваке године додељују најбољем међу њима.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

13.01.2016 17:53

Овај цовјек мозе само радити у Партизану и то оном којег слусају судије,који има подрску дрзаве и ту он мозе себи градити каријеру. Покусао је једне године у ЦСКА Москви и није изборио први пут у историји тог клуба ни ТОП 16 од када се играо такав систем такмицења. А сви знају да је Будзет једног таквог тима најмање око 10 милиона евра! Знаци, свако добро Дуску у Лимозу, али опет се врацам на поцетак, он мозе бити тренер само у једној неуредјеној дрзави и клубу, тј.у Србији. У Србији је имао "намјестен успјех",а сви су му опрастали његове испаде који су такви да није давно требао бити под психијатријским наадзором и у једној таквој установи. Бас је са својим поступцима на утакмицама и на конференцијама за стампу требао бити узор дјеци и младјим генерацијама.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста свиње

13.01.2016 21:31

Он никад ништа није освојио осим првенстава у Србији када је имао политичку подршку. Он и Даниловиц су тукли судије, није освојио ништа ни у цск , Скаволинију, Шпанији.Имао је селекцију од најталентованијих играча најталентованије нације за кошарку и опет ни један трофеј медјународни. Ширио је силеџиство и простаклук. Требало га је смјестити на психијатрију, оставио је дуг иза себе 6 милиона евра, дјубре лоповско црногорско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуле одлази

13.01.2016 21:41

Одлази и не враћај се више.Зашто нема мјеста за Славнића,Маљковића?Зашто се уопште говори о овој битанги.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марш свињо

13.01.2016 21:55

Родјак му је у пинк пантерима а он глуми апостола спорта.Никад ништа није освојио без домаће политичке подршке.Пет година партизан је испадао заредом у првом кругу евролиге а он није отјеран.Заузео је мјесто господи тренерима Маљковићу,Славнићу,Пешићу..... Свиња дебела шећерна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопов сиктер

13.01.2016 22:09

Овај лик се увјек уградјивао у трансфере играћа и он и дјубре даниловић.Осто је дуг иза њих 6 милиона евра.Похапсити гадове као што су хапсили Дјурића Џајића Бутуровића....

ОДГОВОРИТЕ