Вучић и Николић о могућим изборима

Премијер Србије Александар Вучић и председник Томислав Николић састали су се данас и разговарали о могућности расписивања ванредних избора, преносе београдски електронски медији, а за 17. јануар заказана је седница ГО СНС, а једна од тема биће управо избори.

Србија 13.01.2016 | 17:20
Вучић и Николић о могућим изборима

Председник Српске напредне странке Александар Вучић заказао је седницу Главног одбора те странке за недељу, 17. јануара, на којој ће затражити одобрење већине чланова Главног одбора да у периоду и пре Скупштине странке има право да донесе одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора.

Како је саопштила Служба СНС за информисање на седници Главног одбора разговараће се о актуелној политичкој ситуацији.

Скупштина Српске напредне странке заказана је за 13. фебруар.

Вучић је изјавио јуче да одлуку о изборима не може да донесе сам и најавио да ће разговарати о томе са сарадницима, министрима и председником Србије.

За сутра у подне српски премијер је заказао конференцију за медије на којој ће се новинарима обратити у вили "Бокељка".

Потпредседник СНС Небојша Стефановић рекао је да је седница ГО странке заказана у циљу припреме скупштине партије, али да не искључује могућност да се разговара и о евентуалном расписивању ванредних парламентарним изборима.

"Разговараћемо о томе шта Србија мора да уради до 2020. године, због бржег напретка ка ЕУ, али и због подизања бољег стандарда грађана наше земље", казао је Стефановић.

Евенутални ванредни парламентарни избори, према мишљењу аналитичара Дејана Вука Станковића били би нека врста "политичког вентила" за владајућу гарнитуру.

Политика актуелне владе и премијера, уверен је Станковић, добила би несумњиву подршку бирача на евентуалним ванредним изборима.

"Посвећеност европским интеграцијама и реформе ћемо мање-више имати у истом издању као и сад. Једино што можда може да буде другачије јесте конфигурација моћи у парламенту и евентуално кадровски састав нове владе", рекао је Станковић за Тањуг.

И социолог Владимир Вулетић сматра да ће ванредни избори, уколико их буде, потврдити проевропску и прореформску политику владе.

Према његовом мишљењу, не треба очекивати да ће евентуално расписивање републичких избора "скренути Србију са европског пута и процеса реформи".

Судећи према налазуима анкета, указује, СНС би вероватно добила огромну већину гласова као и да би се поново питала о изгледу владе.

Извор: Вечерње НОВОСТИ/Агенције

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

XXX

13.01.2016 17:20

Имацете велику подрску од Додика,као и просли пут када је станпао пропагандни материјал опозицији у Зворнику, то је тај вас велики пријатељ који це вам забит ноз у ледја првом приликом.Само га подрзавајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

üсрбијанац

13.01.2016 17:22

Знате ста, Вуциц се понаса као Додик прије десет година обецава куле и градове, а сад се види да је исти као Додик све голи интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господар Вучић

13.01.2016 18:08

Биће избори, неће бити избори... Биће избори, неће бити избори... Еци пеци пец... Народе мало вас зезам. Да вам не буде досадно и да не размишљате што Србија има најскупљи бензин у Европи... Чекамо да барел нафте падне на 5.00 $ па да смањимо цену за 1.00 динар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децак у снегу

13.01.2016 18:19

Много је Вуциц обецавао о хапсењу криминалаца,али сви су пустени и Мисковиц и Дјуриц...контрола медија као код нас,сваки дан губи подрску и стрпљење преварених људи.Са Хрватском се свадјају а знају да је у Еу и Нато цланица,све у свему,јос једна пропала садасњост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцег

13.01.2016 18:25

Хоце ли Баја поново у Сава центру о политицком побацају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Провидни двометрас

13.01.2016 22:18

Одлицна опција за Вуцица јр мови рат у Босни. Он то и гура преко Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

13.01.2016 23:08

Покупили по неколико милиончића, по***ли се на свој образ, понизили Србију пузајући пред ЕУ и САД па би сада да разгуле. Могу замислити колико им је само Мишковић дао пара. Носио их ђаво овај народ треба да се окрене Русији, јер само ћорав не види да запад хоће да нас уништи силним резолуцијама, примањен Косова у УНЕСЦО и остале међународне организације. За силно бомбардовање сви знају. Како су добро радили за Србе да им Бог да толико здравља.

ОДГОВОРИТЕ