Vučić i Nikolić o mogućim izborima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić sastali su se danas i razgovarali o mogućnosti raspisivanja vanrednih izbora, prenose beogradski elektronski mediji, a za 17. januar zakazana je sednica GO SNS, a jedna od tema biće upravo izbori.

Srbija 13.01.2016 | 17:20
Vučić i Nikolić o mogućim izborima

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zakazao je sednicu Glavnog odbora te stranke za nedelju, 17. januara, na kojoj će zatražiti odobrenje većine članova Glavnog odbora da u periodu i pre Skupštine stranke ima pravo da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Kako je saopštila Služba SNS za informisanje na sednici Glavnog odbora razgovaraće se o aktuelnoj političkoj situaciji.

Skupština Srpske napredne stranke zakazana je za 13. februar.

Vučić je izjavio juče da odluku o izborima ne može da donese sam i najavio da će razgovarati o tome sa saradnicima, ministrima i predsednikom Srbije.

Za sutra u podne srpski premijer je zakazao konferenciju za medije na kojoj će se novinarima obratiti u vili "Bokeljka".

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović rekao je da je sednica GO stranke zakazana u cilju pripreme skupštine partije, ali da ne isključuje mogućnost da se razgovara i o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnim izborima.

"Razgovaraćemo o tome šta Srbija mora da uradi do 2020. godine, zbog bržeg napretka ka EU, ali i zbog podizanja boljeg standarda građana naše zemlje", kazao je Stefanović.

Evenutalni vanredni parlamentarni izbori, prema mišljenju analitičara Dejana Vuka Stankovića bili bi neka vrsta "političkog ventila" za vladajuću garnituru.

Politika aktuelne vlade i premijera, uveren je Stanković, dobila bi nesumnjivu podršku birača na eventualnim vanrednim izborima.

"Posvećenost evropskim integracijama i reforme ćemo manje-više imati u istom izdanju kao i sad. Jedino što možda može da bude drugačije jeste konfiguracija moći u parlamentu i eventualno kadrovski sastav nove vlade", rekao je Stanković za Tanjug.

I sociolog Vladimir Vuletić smatra da će vanredni izbori, ukoliko ih bude, potvrditi proevropsku i proreformsku politiku vlade.

Prema njegovom mišljenju, ne treba očekivati da će eventualno raspisivanje republičkih izbora "skrenuti Srbiju sa evropskog puta i procesa reformi".

Sudeći prema nalazuima anketa, ukazuje, SNS bi verovatno dobila ogromnu većinu glasova kao i da bi se ponovo pitala o izgledu vlade.

Izvor: Večernje NOVOSTI/Agencije

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

XXX

13.01.2016 17:20

Imacete veliku podrsku od Dodika,kao i prosli put kada je stanpao propagandni materijal opoziciji u Zvorniku, to je taj vas veliki prijatelj koji ce vam zabit noz u ledja prvom prilikom.Samo ga podrzavajte.

ODGOVORITE
Name

üsrbijanac

13.01.2016 17:22

Znate sta, Vucic se ponasa kao Dodik prije deset godina obecava kule i gradove, a sad se vidi da je isti kao Dodik sve goli interes.

ODGOVORITE
Name

Gospodar Vučić

13.01.2016 18:08

Biće izbori, neće biti izbori... Biće izbori, neće biti izbori... Eci peci pec... Narode malo vas zezam. Da vam ne bude dosadno i da ne razmišljate što Srbija ima najskuplji benzin u Evropi... Čekamo da barel nafte padne na 5.00 $ pa da smanjimo cenu za 1.00 dinar.

ODGOVORITE
Name

Decak u snegu

13.01.2016 18:19

Mnogo je Vucic obecavao o hapsenju kriminalaca,ali svi su pusteni i Miskovic i Djuric...kontrola medija kao kod nas,svaki dan gubi podrsku i strpljenje prevarenih ljudi.Sa Hrvatskom se svadjaju a znaju da je u Eu i Nato clanica,sve u svemu,jos jedna propala sadasnjost.

ODGOVORITE
Name

herceg

13.01.2016 18:25

Hoce li Baja ponovo u Sava centru o politickom pobacaju...

ODGOVORITE
Name

Providni dvometras

13.01.2016 22:18

Odlicna opcija za Vucica jr movi rat u Bosni. On to i gura preko Dodika.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

13.01.2016 23:08

Pokupili po nekoliko miliončića, po***li se na svoj obraz, ponizili Srbiju puzajući pred EU i SAD pa bi sada da razgule. Mogu zamisliti koliko im je samo Mišković dao para. Nosio ih đavo ovaj narod treba da se okrene Rusiji, jer samo ćorav ne vidi da zapad hoće da nas uništi silnim rezolucijama, primanjen Kosova u UNESCO i ostale međunarodne organizacije. Za silno bombardovanje svi znaju. Kako su dobro radili za Srbe da im Bog da toliko zdravlja.

ODGOVORITE