Преурањена прича о чланству БиХ у НАТО

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић сматра да након што све земље у региону буду у НАТО-у, онда и БиХ има услове, те да је прије тога било каква прича о НАТО-у преурањена, непотребна и да ништа не значи.

Босна и Херцеговина 13.01.2016 | 16:20
Преурањена прича о чланству БиХ у НАТО

Иванић је рекао новинарима у Бањалуци да је претходни сазив Предсједништва БиХ поднио захтјев за Акциони план за чланство у НАТО и да је могуће да се ту деси неки помак, али у овој фази сасвим сигурно не и чланство БиХ у НАТО.

Када је ријеч о војној имовини у БиХ, Иванић је рекао да се у његовом мандату "није десио никакав закон и одлука о војној имовини у БиХ", већ да су све одлуке о том питању донесене раније.

"Знам да траје судски процес у једном случају, то је питање Хан Пијеска и видјећемо како ће се то завршити", рекао је Иванић.

Извор: НН

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

знам ја нас ебо ти нас

13.01.2016 15:29

Ма бице нама преурањено кад нам опет увале неки сукоб а Бог дао подлозни смо манипулацијама с било које стране да долазе.Доста смо висе брстили политику Србије и Хрватске дај да и наса дјеца зиве мирно а не да се потуцају по бијелом свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Непознат

13.01.2016 16:29

Тако је

Name

такви смо ти ми

13.01.2016 17:20

потписујем.

Name

аxxе

13.01.2016 18:27

Јос увек идеологија остаје Велике Хрватске и Велике Србије преко ледја Босне на залост кад смо глупи нека нас вуцају и немамо ниста висе никаквога богаства у Босни, а сами смо криви тј. не дирај ми моје Српство, не дирај ми моје Хрватство, не дирај ми моје Муслиманство... Заболе Хрватску и Србију за НАРОД У БОСНИ КОЈИ ГЛАДУЈЕ.

Name

јово

13.01.2016 15:35

На цему си леба ти,колико јос цекати и на кога?Неце Србија,нецемо ни ми,која глупост да ми се повраца.Мислис ли да би Србија рекла,неце РС нецемо ни ми,би ал мало прекосутра,него ти нас води мајцици Русији да заврсимо ово крепавање једном заувек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

13.01.2016 17:00

Ста ти је Русија дала да је Русима добро не би њих било 5 милијона у ЕУ Амери се питају не питају се ни политицари ако Амери казу тако це бити

Name

Драги

13.01.2016 15:37

Референдум о приступању у НАТО савез за Републику Српску. За критичаре овог става подсјећам да је за нелегалну сецесија БиХ од бивше Југославије био одржан референдум само на нивоу БиХ а не на простору СФРЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

13.01.2016 16:32

А ко је био у тој Југи коју спомињес?Мислим ко је остао

Name

Радомир

13.01.2016 15:46

Много је потписао Снсд у прослом мандату. Не дај се Иваницу-напред Савез за промене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тема

13.01.2016 15:46

Ово моје нема везе са темом, ал зелио бих да казем. Цитава ова ситуација у задњих 25 год је узрок да је нациионалност испред љубави. Нецу реци које сам ја јер ме то никад није интересовало. Моја дјеца никад се нису уцили мрзњи и поред свега за другу особу је мрзња била уобицајена ствар. И на крају дијете те друге особе је пратила много портала гдје се једна нација ставља изнад друге и како је нација испред љубави тако је моја љубав сто је искрена била попустила пред национализмом. Нису у питању родитељи вец окрузење и примитивизам. Кога се тицу осјецаји? НАТО? РУСИЈА? АРАПИ? Да ли је све то испред осјецаја? Све сте унистили... Трунули у паклу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУШАН

13.01.2016 16:16

РЕПУБЛИКА СРПСКА треба да иде у НАТО једино ако и Србија уђе у тај савез, то је став Срба из Републике Српске.Да ли треба да дозволимо то да сутра Срби иду да ратују једни против других или можда против Русије за нечије интересе, као што је то било у прошлости (сјетимо се времена Аустро-угарске монархије)?Политичари из РС треба да воде рачуна о мишљењу оних који су их изабрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

13.01.2016 16:55

Хоцете хоцете и питацете треба ли јос

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

13.01.2016 16:57

"РЕПУБЛИКА СРПСКА треба да иде у НАТО једино ако и Србија уђе у тај савез" Ста ово знаци!!?Знаци ли то да Федерација БиХ треба да иде у НАТО зато сто је Турска у НАТО-у.?Ми Босњаци волимо пуно висе Турску него Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре зумбо

13.01.2016 22:40

Откуд сад ти да си Бошњак? Па до јуце си писао као Србин? Е мој Турћине

Name

мики_леакс

13.01.2016 16:59

Е мој Иваницу ипак си ти стара комуњара која је навикла из супљег у празно. Демагогија до бола. Ти се насхао играс неку геостратеску игру, са народом који гладан, опљацкан и у једном потпуном социјално-еконмском вакумуу. Србија мозе да игра игру и вазе мало с Русима, те мало са ЕУ и Натом. Ти се Иваницу задовољавас тиме да будемо отирац и кад нам се неко смилује да додје из Србије ми га кујемо у бозанство. Хвала ти за такву перспективу и види гдје нас доведе. Намјенска индустрија у Федерацији је у сталном порасту, зато се они и не буне сто ми нецемо у Нато, мој Иваницу. То лако орузије иде мало свугдје, мало у Украјину, а највисе Курдима и опозицији у ЛИбији. Дакле, продаје се странама које не подрзавамо ни ми, ни они у Федерацији, али ето имамо своје демагоге пропасти.Хајд изигравај политицара..

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајево

13.01.2016 17:26

Па мозе Иваницу и БиХ бити примјер другима за улазак у НАТО ста су по твоме други вазнији од нас, па да БИХ за њима каска могао би да одговорис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијешно

13.01.2016 17:58

Па не морамо јос 199 год ћемо цекати када ћемо ратоват и све због нецијих интереса. Опамети се народе не моземо сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сањајте политицари

13.01.2016 17:59

Ни један Србин неце гласати да удје у Нато а који политицари буду то хтјели бице строго казњени...

ОДГОВОРИТЕ
Name

неколико

13.01.2016 18:32

Рекао бих неколико реценица у вези НАТО-а, Српства, Хрватства, Исламства и осталих. Као прво поставио бих питање: Јесмо ли и јесте ли кад сте се зацињали питали хоцете ли бити Срби, Хрвати, Муслимани или други? Сто се тице НАТО-а. Статистике показују да Срба у Америци и земљама цланицама НАТО-а има приблизно колико у Републици Српској (ако не и висе) и нико од њих није отисао из тих земаља зато сто су оне цланице НАТО-а. Или јесте. Дајте ми примјер... Срамотно је да се националност поставља испред цовјека... Срби ста би било да сте се родили као Муслимани? Муслимани ста би било да сте се родили ако Срби? Дали би опет били оприедељени ка својим ставовима? Ти Марко да си родјен као Мухамед дали ми говорио као Марко? Или обрнуто? А од цега Марко, Мухамед и Милан зиве? Јели се ико о томе питао? Нација, нација, нација, нација.... Има ли краја висе томе?

ОДГОВОРИТЕ