Preuranjena priča o članstvu BiH u NATO

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da nakon što sve zemlje u regionu budu u NATO-u, onda i BiH ima uslove, te da je prije toga bilo kakva priča o NATO-u preuranjena, nepotrebna i da ništa ne znači.

Bosna i Hercegovina 13.01.2016 | 16:20
Preuranjena priča o članstvu BiH u NATO

Ivanić je rekao novinarima u Banjaluci da je prethodni saziv Predsjedništva BiH podnio zahtjev za Akcioni plan za članstvo u NATO i da je moguće da se tu desi neki pomak, ali u ovoj fazi sasvim sigurno ne i članstvo BiH u NATO.

Kada je riječ o vojnoj imovini u BiH, Ivanić je rekao da se u njegovom mandatu "nije desio nikakav zakon i odluka o vojnoj imovini u BiH", već da su sve odluke o tom pitanju donesene ranije.

"Znam da traje sudski proces u jednom slučaju, to je pitanje Han Pijeska i vidjećemo kako će se to završiti", rekao je Ivanić.

Izvor: NN

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

znam ja nas ebo ti nas

13.01.2016 15:29

Ma bice nama preuranjeno kad nam opet uvale neki sukob a Bog dao podlozni smo manipulacijama s bilo koje strane da dolaze.Dosta smo vise brstili politiku Srbije i Hrvatske daj da i nasa djeca zive mirno a ne da se potucaju po bijelom svijetu.

ODGOVORITE
Name

Nepoznat

13.01.2016 16:29

Tako je

Name

takvi smo ti mi

13.01.2016 17:20

potpisujem.

Name

axxe

13.01.2016 18:27

Jos uvek ideologija ostaje Velike Hrvatske i Velike Srbije preko ledja Bosne na zalost kad smo glupi neka nas vucaju i nemamo nista vise nikakvoga bogastva u Bosni, a sami smo krivi tj. ne diraj mi moje Srpstvo, ne diraj mi moje Hrvatstvo, ne diraj mi moje Muslimanstvo... Zabole Hrvatsku i Srbiju za NAROD U BOSNI KOJI GLADUJE.

Name

jovo

13.01.2016 15:35

Na cemu si leba ti,koliko jos cekati i na koga?Nece Srbija,necemo ni mi,koja glupost da mi se povraca.Mislis li da bi Srbija rekla,nece RS necemo ni mi,bi al malo prekosutra,nego ti nas vodi majcici Rusiji da zavrsimo ovo krepavanje jednom zauvek.

ODGOVORITE
Name

Pravda

13.01.2016 17:00

Sta ti je Rusija dala da je Rusima dobro ne bi njih bilo 5 milijona u EU Ameri se pitaju ne pitaju se ni politicari ako Ameri kazu tako ce biti

Name

Драги

13.01.2016 15:37

Референдум о приступању у НАТО савез за Републику Српску. За критичаре овог става подсјећам да је за нелегалну сецесија БиХ од бивше Југославије био одржан референдум само на нивоу БиХ а не на простору СФРЈ.

ODGOVORITE
Name

Brko

13.01.2016 16:32

A ko je bio u toj Jugi koju spominjes?Mislim ko je ostao

Name

Radomir

13.01.2016 15:46

Mnogo je potpisao Snsd u proslom mandatu. Ne daj se Ivanicu-napred Savez za promene.

ODGOVORITE
Name

tema

13.01.2016 15:46

Ovo moje nema veze sa temom, al zelio bih da kazem. Citava ova situacija u zadnjih 25 god je uzrok da je naciionalnost ispred ljubavi. Necu reci koje sam ja jer me to nikad nije interesovalo. Moja djeca nikad se nisu ucili mrznji i pored svega za drugu osobu je mrznja bila uobicajena stvar. I na kraju dijete te druge osobe je pratila mnogo portala gdje se jedna nacija stavlja iznad druge i kako je nacija ispred ljubavi tako je moja ljubav sto je iskrena bila popustila pred nacionalizmom. Nisu u pitanju roditelji vec okruzenje i primitivizam. Koga se ticu osjecaji? NATO? RUSIJA? ARAPI? Da li je sve to ispred osjecaja? Sve ste unistili... Trunuli u paklu...

ODGOVORITE
Name

ДУШАН

13.01.2016 16:16

РЕПУБЛИКА СРПСКА треба да иде у НАТО једино ако и Србија уђе у тај савез, то је став Срба из Републике Српске.Да ли треба да дозволимо то да сутра Срби иду да ратују једни против других или можда против Русије за нечије интересе, као што је то било у прошлости (сјетимо се времена Аустро-угарске монархије)?Политичари из РС треба да воде рачуна о мишљењу оних који су их изабрали.

ODGOVORITE
Name

Neko iz mase

13.01.2016 16:55

Hocete hocete i pitacete treba li jos

ODGOVORITE
Name

zumba

13.01.2016 16:57

"РЕПУБЛИКА СРПСКА треба да иде у НАТО једино ако и Србија уђе у тај савез" Sta ovo znaci!!?Znaci li to da Federacija BiH treba da ide u NATO zato sto je Turska u NATO-u.?Mi Bosnjaci volimo puno vise Tursku nego Srbiju.

ODGOVORITE
Name

Re zumbo

13.01.2016 22:40

Otkud sad ti da si Bošnjak? Pa do juce si pisao kao Srbin? E moj Turćine

Name

miki_leaks

13.01.2016 16:59

E moj Ivanicu ipak si ti stara komunjara koja je navikla iz supljeg u prazno. Demagogija do bola. Ti se nashao igras neku geostratesku igru, sa narodom koji gladan, opljackan i u jednom potpunom socijalno-ekonmskom vakumuu. Srbija moze da igra igru i vaze malo s Rusima, te malo sa EU i Natom. Ti se Ivanicu zadovoljavas time da budemo otirac i kad nam se neko smiluje da dodje iz Srbije mi ga kujemo u bozanstvo. Hvala ti za takvu perspektivu i vidi gdje nas dovede. Namjenska industrija u Federaciji je u stalnom porastu, zato se oni i ne bune sto mi necemo u Nato, moj Ivanicu. To lako oruzije ide malo svugdje, malo u Ukrajinu, a najvise Kurdima i opoziciji u LIbiji. Dakle, prodaje se stranama koje ne podrzavamo ni mi, ni oni u Federaciji, ali eto imamo svoje demagoge propasti.Hajd izigravaj politicara..

ODGOVORITE
Name

sarajevo

13.01.2016 17:26

Pa moze Ivanicu i BiH biti primjer drugima za ulazak u NATO sta su po tvome drugi vazniji od nas, pa da BIH za njima kaska mogao bi da odgovoris.

ODGOVORITE
Name

Smiješno

13.01.2016 17:58

Pa ne moramo jos 199 god ćemo cekati kada ćemo ratovat i sve zbog necijih interesa. Opameti se narode ne mozemo sami.

ODGOVORITE
Name

Sanjajte politicari

13.01.2016 17:59

Ni jedan Srbin nece glasati da udje u Nato a koji politicari budu to htjeli bice strogo kaznjeni...

ODGOVORITE
Name

nekoliko

13.01.2016 18:32

Rekao bih nekoliko recenica u vezi NATO-a, Srpstva, Hrvatstva, Islamstva i ostalih. Kao prvo postavio bih pitanje: Jesmo li i jeste li kad ste se zacinjali pitali hocete li biti Srbi, Hrvati, Muslimani ili drugi? Sto se tice NATO-a. Statistike pokazuju da Srba u Americi i zemljama clanicama NATO-a ima priblizno koliko u Republici Srpskoj (ako ne i vise) i niko od njih nije otisao iz tih zemalja zato sto su one clanice NATO-a. Ili jeste. Dajte mi primjer... Sramotno je da se nacionalnost postavlja ispred covjeka... Srbi sta bi bilo da ste se rodili kao Muslimani? Muslimani sta bi bilo da ste se rodili ako Srbi? Dali bi opet bili opriedeljeni ka svojim stavovima? Ti Marko da si rodjen kao Muhamed dali mi govorio kao Marko? Ili obrnuto? A od cega Marko, Muhamed i Milan zive? Jeli se iko o tome pitao? Nacija, nacija, nacija, nacija.... Ima li kraja vise tome?

ODGOVORITE