Вучић: Одустаните од куповине оружја

Премијер Александар Вучић поручио је данас да ће Србија одустати од намере да купује дефанзивно оружје, истог тренутка кад у Хрватској кажу да ће одустати од куповине офанзивног.

Регион 12.01.2016 | 22:40
Вучић: Одустаните од куповине оружја

Премијер Александар Вучић поручио је данас да ће Србија одустати од намере да купује дефанзивно оружје, истог тренутка кад у Хрватској кажу да ће одустати од куповине офанзивног.

"Ми нећемо куповати ракете исте снаге или једнако скупе, него хоћемо одбрамбене системе. То је просто, али ајде нећемо ни заштитне, али немојте ни ви да узимате офанзивна оружја", поручио је Вучић приликом обиласка пројекта "Београд на води".

Он је одговарајући на питање новинара зашто је најављено да Србија купује руске ракете С-300, уместо да уложи у привреду, рекао да Србија свој новац улаже у привреду, а у оружје неће да улаже ништа или не много ако Хрватска одлучи да се не наоружава ракетама.

Вучић је поручио да ће Србија водити такву политику док је он премијер.

"Ако ме ускоро не смене, јер као што рекоше колеге из Н1 и ТВ Војводине, то народ тако каже, а онда ће да воде другачију политику. Ја не могу другачију политику да водим осим да поштујем Устав и штитим Србију", поручио је премијер.

Вучић је подвукао да није Србија куповала оружје него Хрватска, да су купили панцер хаубице, узели лиценце за борбена возила, навео набавку лансерних рампи за балистичке ракете. "Оне секунде кад кажу да неће то да ураде - ми нећемо да купујеми ништа", истакао је он.

Упитан колико би новца Србија дала за С300 и који је то ред величина, он је рекао да не би о томе, те да Србија повољно може да реши своје проблеме, али да је нама циљ брига о региону.

"Србији је циљ да брине о региону и миру у региону, и са Хрватима и осталима. Ви реците да нећете куповати офантзивно, а ми нећемо ни дефанзивно оружре", закључио је.

ВУЧИЋ: МЕНИ ЗВИЖДАЛИ,АЛИ ВИДИМ ДА СВИ ЖЕЛЕ ИЗБОРЕ
Вучић је изјавио да они који су незадовољни имају право на то, а имаће, нада се, и прилику да изаберу оне које сматрају бољим, на изборима које, како је приметио сви желе.

Одлуку о изборима, међутим, не могу да донесем сам, разговараћу о томе са сарадницима, министрима и председником Србије, рекао је Вучић.

Премијер је заправо одговарао на питање новинара о звиждуцима у Арени, на отварању европског првенства у ватерполу, те о рекламном споту СНС на дисплеју у Арени.

Он је рекао и да они коју су незадовљни имају право да то буду, као и да имају право да изаберу боље.

"Надам се да ће грађани Србије ускоро имати прилику да изаберу боље", рекао је, а упитан да ли то значи да ће бити и ванредних парламентарних избора, Вучић је рекао да њих сви желе.

"Али, такве одлуке не могу да доносим сам, разговараћу са мојим сарадницима", поручио је премијер Србије.

Каже и да је навикао да га вређају и на "погрднији начин", те да су ти који су звиждали направили себи медвеђу услугу и себе лоше представили свету.

Он је коментаришући звиждање у Београдској Арени приликом отварања ЕП у ватерполу рекао да су тада у сенку пале медаље и успеси наших ватерполиста, а причало се само о политичкој конотацији догађаја.

Вучић је оценио да навијање никад није било слабије у Арени, јер су они који су звиждали "убили људе унутра и уништили им живот".

"Дошли људи да се радују и да навијају за Србе против Хрвата, да се радују својој репрезентацији, дивним момцима који побеђују, дошло њих 500-1.000, рекло 'дај да уништимо свима све, да будемо велики мангупи, да направимо политички догађај од тога...'", рекао је Вучић.

Он је додао да нема потребе да се на такав начин руши углед земље, те да ће зато имати прилику незадовољни да бирају боље, па и оне који имају шест одсто подршке.

"Изаћи ћу им у сусрет и омогућићу вам да направите још већи политички догадај", закључио је Вучић.

"Имаћемо ускоро и локалне и покрајинске изборе. Да ли ће бити ванредних парламентарних, видим да их сви зеле, кажу да влада лоше ради... Људи треба да изаберу боље", поручио је Вучић одговарајући на питање када ће бити ванредни избори након обиласка "Београда на води".

Рекао је да он Србији увек жели боље и марљивије али да о ванредним изборима жели да разговара са сарадницима и министрима и председником Републике.

С друге стране, приметио је обраћајући се новинарима, "кад кажете да већина грађана није задовољна", ако влада лоше ради, ако кажете да нема легитимитет, у сваком случају су ти грађани делом у праву и треба да изаберу неког бољег.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

12.01.2016 21:49

Александре, прихвати понуду од Руса и не глуми чистунца на рачун народа. Неће Србију као ниједну другу државу поштовати ако није војно јака него ће се шегачити са њом као и до сада.

ОДГОВОРИТЕ