Радоњић: Радимо што се сад не ради... И вјерујемо!

Тренер Звезде у разговору за МОНДО свео утиске из Љубљане, уочи паковања ствари за пут у Атину. Коментарисао је и форму последњих појачања, али и оних који су изнели највећи терет сезоне.

Кошарка 13.01.2016 | 20:20
Радоњић: Радимо што се сад не ради... И вјерујемо!

Дан после тријумфалног повратка из Љубљане и прве победе од дефинитивног склапања екипе за ову сезону, Дејан Радоњић заказао је и одржао вечерњи тренинг Звезде у хали "Пионир".

С обзиром на згуснут распоред црвено-белих, већ у среду их очекује пут у Атину, где ће у четвртак играти против Панатинаикоса (20.15), у оквиру 3. кола Топ 16 фазе.

У каквом расположењу се Звезда спрема за још један пут?

"Расположење је добро. Победа у Љубљани је брзо стављена ад ацта и окрећемо се новим обавезама. Нема ни начина да буде другачије", рекао је Радоњић за МОНДО након тренинга.

Снага Панатаинаикоса добро је позната. Тим Александра Саше Ђорђевића завршио је први круг грчког првенства са перфектним учинком, а у прошлом колу Топ 16 фазе такође је играо на свом терену, где је савладао Уникаху.

"ПАО игра одлично у Европи, а у грчком првенству је без пораза и први на табели. Чека нас дуел против тима који је ове сезоне већ направио много добрих ствари у Евролиги и није потребно наглашавати колики нас изазов очекује".

Дуел против Олимпије показао је и Звездине периоде јако добре игре, као и њене моменте несигурности и новог пада на крају утакмице. Колико ће времена бити потребно да црвено-бели превазиђу те падове?

"У сваком случају, и пре утакмице против Олимпије било је јасно да је пред нама задатак да што пре дођемо до оптималног стања овог тима. То, наравно, тражи и да проведемо одређено време заједно и да напорно радимо. Конкретно, у утакмици у Љубљани старт није био онакав какав је требало да буде, посебно у одбрани. Ипак, успели смо да у једном дужем добром интервалу одиграмо квалитетно, да стекнемо разлику и да је на крају и одбранимо"

"У склопу тога, у Атину путујемо свесни чињенице да нам је потребно још времена да би се коцкице сложиле и да бисмо дошли до очекиваног нивоа. Требаће нам доста да се ствари поставе како треба, да урадимо нешто што се не ради у овом делу сезоне и да учинимо да екипа изгледа како би требало да изгледа. Сигурно да је то озбиљан подухват и да доноси различите ситуације. Надам се и верујем да ћемо што пре стићи тамо где желимо".

На наведеном путу ка жељеној форми и зацртаним циљевима, неопходно ће бити и успешно уклапање најновијих Звездиних појачаја Таренса Кинзија и Василија МИцића, који су већ показали да заслужују поверење.

Како тече процес њиховог уигравања са остатком екипе?

"И они су у истом процесу као и остали играчи. Ту је и Дангубић, који се враћа из немале паузе, повреде и њега такође треба убројати међу играче који се и даље адаптирају. Ти момци су већ доказали да можемо да рачунамо на њих и да би читав тим могао да функционише још боље. То уигравање је за нас у овом тренутку заиста најбитније. Морам да истакнем да момци заиста дају све од себе, укључујући и оне који су изнели терет досадашње сезоне".

На том месту, Радоњић је застао и окренуо се ка тренутном доприносу играча који су изнели борбу за пласман у Топ 16 фазу. На питање о форми и физичкој потрошњи Јовића и Цирбеса, тренер Звезде рекао је:

"Природно је да постоји моменат веће потрошње оних који су највише "повукли" када је било много тешко и када смо имали много проблема. Пробаћемо да ту њихову потрошњу нивелишемо како треба и да и Јовић и Цирбес, али и Лазић и СИмоновић и Милер, дођу до нивоа који ће у склопу целог тима успешно изнети борбу на два фронта", подвукао је Радоњић на крају разговора за МОНДО.

Коментари / 0

Оставите коментар