Радник из Бијељине хит у ПЛ БиХ! Тренер каже: Желимо у Европу!

Екипа српског стратега сасвим сигурно показатељ да се и у Премијер лиги БиХ, колико год је оспоравали, може доћи до побједа и добрих резултата како на свом терену, тако и у гостима, што су "плаво бијели" демонстрирали више пута током јесењег дијела шампионата.

Фудбал 12.01.2016 | 23:00
Радник из Бијељине хит у ПЛ БиХ! Тренер каже: Желимо у Европу!

Премијерлигаш Радник био је хит првог дијела сезоне, али се у овом клубу, који се послије 18 кола налази на четвртом мјесту са 35 бодова, пет мање од лидера тузланске Слободе не оптерећују пуно пласманом у Европу.
"Наравно да бисмо сви волели да изборимо пласман на међународну сцену, међутим, ако не успемо, најважније је да поставимо здраве темеље клуба и екипе за наредне сезоне. Упознао сам председника Младена Крстајића са жељама да се појачамо на четири позиције, а за свако место у оптицају су два или три играча. Ове године располагали смо са 400.000 марака, што је смијешно у односу на клубове са буџетом од три до шест милиона. Морамо наћи новац и разговараћемо са потенцијалним приновама. Има играча незадовољних статусом у другим екипама. Сигурно је да не можемо довести Огњена Ђелмића, међутим, зашто да не потражимо новајлије у Вележу и Дрини и у осталим клубовима", нагласио је шеф стручног штаба Радника Славко Петровић.

Радник је сасвим сигурно показатељ да се и у Премијер лиги БиХ, колико год је оспоравали, може доћи до побједа и добрих резултата како на свом терену, тако и у гостима, што су "плаво бијели" демонстрирали више пута током јесењег дијела шампионата. Искусни 57-годишњи српски стручњак Радник је преузео у септембру 2014. године, када је био посљедњи на табели са само једним бодом и једним постигнутим поготком.
"Сви су ме прогласили лудим по прихватању тренерске функције у Раднику, говорећи ми да ћу изгубити на угледу. Завршили смо прошлу сезону на десетом месту, освојивши 30 бодова. Уочи почетка овог шампионата сањали смо пласман на осму позицију. Мада сам по природи оптимиста, нисам се надао овој бајци. Екипа је прихватила немачку дисциплину и борбеност. Можемо бити презадовољни резултатима", наставио је Петровић.

Стратег Радника је потврдио да су фудбалери добили потпуни одмор само двије седмице.
"Играчи су почели тренирати 21. децембра. Ко се не буде придржавао програма за рад, биће кажњен. Знаћемо тачно колико и како су тренирали 14. јануара када почињу припреме. Сматрам да би индивидуалним радом у паузи олакшали себи много на одржавању кондиције и снаге пред почетак припремног циклуса за који кажем да ће бити паклен", додао је Петровић.

ПРЕДНОСТ САРАЈЕВУ

Кормилар Бијељинаца Славко Петровић сматра да водећа позиција Слободе послије 18 кола не представља изненађење. По њему је Сарајево у неку руку разочарење ове јесени, али сматра да "бордо" тим има квалитет за шампионску титулу.
"Пре почетка сезоне за себе сам саставио табелу Премијер лиге и на прво место сам ставио Сарајево. Сматрам да се тим са "Кошева" увек мора борити за титулу, јер је то клуб богате традиције, који тренутно има најбољи играчки кадар. Без обзира на то што је Сарајево тренутно у заостатку за водећим, сматрам да је фаворит за освајање титуле. У врху видим још Зрињски и Широки Бријег, а не сме се заборавити ни Жељезничар. Највећа разочарења за мене су Вележ и бањалучки Борац, који су великани бх. фудбала, али се налазе у веома тешкој ситуацији, поготово Мостарци", истакао је Петровић.

Коментари / 0

Оставите коментар