Radnik iz Bijeljine hit u PL BiH! Trener kaže: Želimo u Evropu!

Ekipa srpskog stratega sasvim sigurno pokazatelj da se i u Premijer ligi BiH, koliko god je osporavali, može doći do pobjeda i dobrih rezultata kako na svom terenu, tako i u gostima, što su "plavo bijeli" demonstrirali više puta tokom jesenjeg dijela šampionata.

Fudbal 12.01.2016 | 23:00
Radnik iz Bijeljine hit u PL BiH! Trener kaže: Želimo u Evropu!

Premijerligaš Radnik bio je hit prvog dijela sezone, ali se u ovom klubu, koji se poslije 18 kola nalazi na četvrtom mjestu sa 35 bodova, pet manje od lidera tuzlanske Slobode ne opterećuju puno plasmanom u Evropu.
"Naravno da bismo svi voleli da izborimo plasman na međunarodnu scenu, međutim, ako ne uspemo, najvažnije je da postavimo zdrave temelje kluba i ekipe za naredne sezone. Upoznao sam predsednika Mladena Krstajića sa željama da se pojačamo na četiri pozicije, a za svako mesto u opticaju su dva ili tri igrača. Ove godine raspolagali smo sa 400.000 maraka, što je smiješno u odnosu na klubove sa budžetom od tri do šest miliona. Moramo naći novac i razgovaraćemo sa potencijalnim prinovama. Ima igrača nezadovoljnih statusom u drugim ekipama. Sigurno je da ne možemo dovesti Ognjena Đelmića, međutim, zašto da ne potražimo novajlije u Veležu i Drini i u ostalim klubovima", naglasio je šef stručnog štaba Radnika Slavko Petrović.

Radnik je sasvim sigurno pokazatelj da se i u Premijer ligi BiH, koliko god je osporavali, može doći do pobjeda i dobrih rezultata kako na svom terenu, tako i u gostima, što su "plavo bijeli" demonstrirali više puta tokom jesenjeg dijela šampionata. Iskusni 57-godišnji srpski stručnjak Radnik je preuzeo u septembru 2014. godine, kada je bio posljednji na tabeli sa samo jednim bodom i jednim postignutim pogotkom.
"Svi su me proglasili ludim po prihvatanju trenerske funkcije u Radniku, govoreći mi da ću izgubiti na ugledu. Završili smo prošlu sezonu na desetom mestu, osvojivši 30 bodova. Uoči početka ovog šampionata sanjali smo plasman na osmu poziciju. Mada sam po prirodi optimista, nisam se nadao ovoj bajci. Ekipa je prihvatila nemačku disciplinu i borbenost. Možemo biti prezadovoljni rezultatima", nastavio je Petrović.

Strateg Radnika je potvrdio da su fudbaleri dobili potpuni odmor samo dvije sedmice.
"Igrači su počeli trenirati 21. decembra. Ko se ne bude pridržavao programa za rad, biće kažnjen. Znaćemo tačno koliko i kako su trenirali 14. januara kada počinju pripreme. Smatram da bi individualnim radom u pauzi olakšali sebi mnogo na održavanju kondicije i snage pred početak pripremnog ciklusa za koji kažem da će biti paklen", dodao je Petrović.

PREDNOST SARAJEVU

Kormilar Bijeljinaca Slavko Petrović smatra da vodeća pozicija Slobode poslije 18 kola ne predstavlja iznenađenje. Po njemu je Sarajevo u neku ruku razočarenje ove jeseni, ali smatra da "bordo" tim ima kvalitet za šampionsku titulu.
"Pre početka sezone za sebe sam sastavio tabelu Premijer lige i na prvo mesto sam stavio Sarajevo. Smatram da se tim sa "Koševa" uvek mora boriti za titulu, jer je to klub bogate tradicije, koji trenutno ima najbolji igrački kadar. Bez obzira na to što je Sarajevo trenutno u zaostatku za vodećim, smatram da je favorit za osvajanje titule. U vrhu vidim još Zrinjski i Široki Brijeg, a ne sme se zaboraviti ni Željezničar. Najveća razočarenja za mene su Velež i banjalučki Borac, koji su velikani bh. fudbala, ali se nalaze u veoma teškoj situaciji, pogotovo Mostarci", istakao je Petrović.

Komentari / 0

Ostavite komentar