Жуниора хтјела Звезда, а доводи га Партизан?!

Партизан нашао команданта одбране: Црно-бели доводе штопера кога Маракана никад није дочекала! Клуб из Хумске 1 приводи крају преговоре са Досом Жуниором из турске Коње.

Фудбал 14.01.2016 | 22:00
Жуниора хтјела Звезда, а доводи га Партизан?!

Једна бомба одјекнула је прошле седмице у виду потписа Евертона Луиза, а друга, можда чак јачег разорног дејства, пући ће до краја ове. После доскорашњег везисте Сен Галена, са којим је оверио двоипогодишњу сарадњу, МОЗЗАРТ Спорт сазнаје да је Партизан на добром путу да доведе Португалца - Досу Жуниора!

Реч је о штоперу Коњаспора, са којим су црно-бели у поодмаклим преговорима, а ако све буде у реду он би у наредних неколико дана требало да допутује у Београд и потпише уговор са клубом из Хумске 1. Жуниор је изричита жеља спортског сектора, предвођеног директором Ивицом Илијевим и тренером Иваном Томићем, у њему виде снажног дефанзивца, нагомиланим искуством и ратобиорним стилом требало би да закрпи већину рупа у јесенас клецавој одбрани екипе са Топчидерског брда.

Како му уговор са турским клубом истиче у јуну ове године, разумљива је жеља Коње да га прода у актуленом прелазном року, а с обзириом да је Жуниор у годинама, те да му је преостало само шест месеци сарадње, његова откупна цена уклапа се у могућности Партизана. Медији у Турској ових дана пишу да је Коња добила две понуде за Досу Жуниора, без навођења Партизановог имена и ко би то црно-белима могао да буде конкурент на трансфер тржишту.

Доса Жуниор је и те како познат овдашњим љубитељима фудбала, лета 2012. носио је дрес АЕЛ-а из Лимасола и у трећем колу квалификација за Лигу шампиона пресудио баш - Партизану. Тада је у 23. минуту београдског реванша постигао гол за славље кипарског представника (1:0), а врло брзо после тога тадашњи спортски директор Парног ваљка Љубиша Тумбаковић и тренер Владимир Вермезовић су желели да га ангажују, међутим, до договора никад није дошло.

Жуниор је био интересантан и Црвеној звезди за време директорског мандата Зорана Стојадиновића. Покушавао је да га доведе у лето 2013, међутим, с обзиром да у то време на Маракани није постојало управљачко јединство и свако је вукао на своју страну, а уместо њега ангажовани су Новак Мартиновић и Омега Робертс.

Доса Жуниор ће 28. јула напунити 30 година, рођен је у Лисабону 1986, али је у Португалији играо само за нижеразредни Имортал. Са 20 година преселио се на Кипар, носио је дресове Дигениса, АЕП-а, АЕЛ из Лимасола (освојио титулу) и заслужио тамошње држављанство (за репрезентацију одиграо 19 утакмица и постигао један гол) да би га 2013. довела варшавска Легија, за Пољаке је играо у Лиги Европе.

Летос је потписао једногодишњи уговор са Коњом, а према свим показатељима наредна дестинација ће му бити - Хумска 1.

Коментари / 0

Оставите коментар