Žuniora htjela Zvezda, a dovodi ga Partizan?!

Partizan našao komandanta odbrane: Crno-beli dovode štopera koga Marakana nikad nije dočekala! Klub iz Humske 1 privodi kraju pregovore sa Dosom Žuniorom iz turske Konje.

Fudbal 14.01.2016 | 22:00
Žuniora htjela Zvezda, a dovodi ga Partizan?!

Jedna bomba odjeknula je prošle sedmice u vidu potpisa Evertona Luiza, a druga, možda čak jačeg razornog dejstva, pući će do kraja ove. Posle doskorašnjeg veziste Sen Galena, sa kojim je overio dvoipogodišnju saradnju, MOZZART Sport saznaje da je Partizan na dobrom putu da dovede Portugalca - Dosu Žuniora!

Reč je o štoperu Konjaspora, sa kojim su crno-beli u poodmaklim pregovorima, a ako sve bude u redu on bi u narednih nekoliko dana trebalo da doputuje u Beograd i potpiše ugovor sa klubom iz Humske 1. Žunior je izričita želja sportskog sektora, predvođenog direktorom Ivicom Ilijevim i trenerom Ivanom Tomićem, u njemu vide snažnog defanzivca, nagomilanim iskustvom i ratobiornim stilom trebalo bi da zakrpi većinu rupa u jesenas klecavoj odbrani ekipe sa Topčiderskog brda.

Kako mu ugovor sa turskim klubom ističe u junu ove godine, razumljiva je želja Konje da ga proda u aktulenom prelaznom roku, a s obziriom da je Žunior u godinama, te da mu je preostalo samo šest meseci saradnje, njegova otkupna cena uklapa se u mogućnosti Partizana. Mediji u Turskoj ovih dana pišu da je Konja dobila dve ponude za Dosu Žuniora, bez navođenja Partizanovog imena i ko bi to crno-belima mogao da bude konkurent na transfer tržištu.

Dosa Žunior je i te kako poznat ovdašnjim ljubiteljima fudbala, leta 2012. nosio je dres AEL-a iz Limasola i u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona presudio baš - Partizanu. Tada je u 23. minutu beogradskog revanša postigao gol za slavlje kiparskog predstavnika (1:0), a vrlo brzo posle toga tadašnji sportski direktor Parnog valjka Ljubiša Tumbaković i trener Vladimir Vermezović su želeli da ga angažuju, međutim, do dogovora nikad nije došlo.

Žunior je bio interesantan i Crvenoj zvezdi za vreme direktorskog mandata Zorana Stojadinovića. Pokušavao je da ga dovede u leto 2013, međutim, s obzirom da u to vreme na Marakani nije postojalo upravljačko jedinstvo i svako je vukao na svoju stranu, a umesto njega angažovani su Novak Martinović i Omega Roberts.

Dosa Žunior će 28. jula napuniti 30 godina, rođen je u Lisabonu 1986, ali je u Portugaliji igrao samo za nižerazredni Imortal. Sa 20 godina preselio se na Kipar, nosio je dresove Digenisa, AEP-a, AEL iz Limasola (osvojio titulu) i zaslužio tamošnje državljanstvo (za reprezentaciju odigrao 19 utakmica i postigao jedan gol) da bi ga 2013. dovela varšavska Legija, za Poljake je igrao u Ligi Evrope.

Letos je potpisao jednogodišnji ugovor sa Konjom, a prema svim pokazateljima naredna destinacija će mu biti - Humska 1.

Komentari / 0

Ostavite komentar