ЕП: Срби ''омлатили'' Малтежане!

Ватерполо репрезентација Србије остварила је очекивано убедљиву победу у другом колу шампионата Европе у Београду.

Остали спортови 12.01.2016 | 21:40
ЕП: Срби ''омлатили'' Малтежане!

Екипа Дејана Савића је у другом мечу Б групе славила против нејаке селекције Малте резултатом 20:2 (6:0, 5:1, 4:1, 5:0).

Светски и европски прваци играли су током целог сусрета у лаганом ритму, али су и поред тога остварили изузетно убедљиву победу.

Слободан Никић постигао је 5 голова, Душко Пијетловић 4, а Прлаиновић и Мандић по 3. На другој страни, оба гола за Малту постигао је Камилери.

Знатно тежи испит Србију очекује у четвртак у последњем колу групне фазе када ће ривал бити селекција Француске (20.15х).

Ток меча:

Србија је овај дуел отворила као огроман фаворит, па је већ после 24 секунде на семафору стајало 1:0. Гоцић је лако проиграо Никића који је из прве проследио лопту у мрежу.

Већ после 62 секунде је било 2:0, стрелац је био Филип Филиповић, а на 3:0 је у 4. минуту у ситуацији са играчем више повећао Никић својим другим голом. Минут касније у стртелце се после акције са Филиповићем уписао и Андрија Прлаиновић.

До краја прве деонице Малта није успела да постигне гол иако је у два наврата имала играча више, на другој страни погодили су Ћук и Ранђеловић за великих 6:0.

Почетком друге деонице Прлаиновић је повећао на 7:0, а Малта је први гол постигла после 11 минута и 10 секунди. Стрелац је био Стивен Камилери са петерца, али је већ у следећем нападу на 8:1 повећао Живко Гоцић.

Играчи Малте су ретко долазили чак и у прилику аз шут у својим нападима, остали су на једном постигнутом голу у првих 16 минута, а Србија је на полувремену водила са убедљивих 11:1 после голова Филиповћа, Алексића и Гоцића.

Малта је други гол постигла три и по минута пре краја треће деонице, а Србија је до тог тренутка већ стигла до 14:1. И други гол за Малтежане постигао је Камилери, далеко најбољи играч нашег ривала. Голове за Србију у трећем периоду постигли су Мандић(2), Пијетловић и Никић, па је пред одлучујућих осам минута било 15:2.

Ништа се није променило ни у последњој четвртини. Србија није форсирала, али је и таквом игром увећавала предност из минута у минут. На крају је било 20:2, а голове за Србију у последњих осам минута постигли су Пијетловић, Прлаиновић, Мандић и Никић.

Коментари / 0

Оставите коментар