EP: Srbi ''omlatili'' Maltežane!

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je očekivano ubedljivu pobedu u drugom kolu šampionata Evrope u Beogradu.

Ostali sportovi 12.01.2016 | 21:40
EP: Srbi ''omlatili'' Maltežane!

Ekipa Dejana Savića je u drugom meču B grupe slavila protiv nejake selekcije Malte rezultatom 20:2 (6:0, 5:1, 4:1, 5:0).

Svetski i evropski prvaci igrali su tokom celog susreta u laganom ritmu, ali su i pored toga ostvarili izuzetno ubedljivu pobedu.

Slobodan Nikić postigao je 5 golova, Duško Pijetlović 4, a Prlainović i Mandić po 3. Na drugoj strani, oba gola za Maltu postigao je Kamileri.

Znatno teži ispit Srbiju očekuje u četvrtak u poslednjem kolu grupne faze kada će rival biti selekcija Francuske (20.15h).

Tok meča:

Srbija je ovaj duel otvorila kao ogroman favorit, pa je već posle 24 sekunde na semaforu stajalo 1:0. Gocić je lako proigrao Nikića koji je iz prve prosledio loptu u mrežu.

Već posle 62 sekunde je bilo 2:0, strelac je bio Filip Filipović, a na 3:0 je u 4. minutu u situaciji sa igračem više povećao Nikić svojim drugim golom. Minut kasnije u strtelce se posle akcije sa Filipovićem upisao i Andrija Prlainović.

Do kraja prve deonice Malta nije uspela da postigne gol iako je u dva navrata imala igrača više, na drugoj strani pogodili su Ćuk i Ranđelović za velikih 6:0.

Početkom druge deonice Prlainović je povećao na 7:0, a Malta je prvi gol postigla posle 11 minuta i 10 sekundi. Strelac je bio Stiven Kamileri sa peterca, ali je već u sledećem napadu na 8:1 povećao Živko Gocić.

Igrači Malte su retko dolazili čak i u priliku az šut u svojim napadima, ostali su na jednom postignutom golu u prvih 16 minuta, a Srbija je na poluvremenu vodila sa ubedljivih 11:1 posle golova Filipovća, Aleksića i Gocića.

Malta je drugi gol postigla tri i po minuta pre kraja treće deonice, a Srbija je do tog trenutka već stigla do 14:1. I drugi gol za Maltežane postigao je Kamileri, daleko najbolji igrač našeg rivala. Golove za Srbiju u trećem periodu postigli su Mandić(2), Pijetlović i Nikić, pa je pred odlučujućih osam minuta bilo 15:2.

Ništa se nije promenilo ni u poslednjoj četvrtini. Srbija nije forsirala, ali je i takvom igrom uvećavala prednost iz minuta u minut. Na kraju je bilo 20:2, a golove za Srbiju u poslednjih osam minuta postigli su Pijetlović, Prlainović, Mandić i Nikić.

Komentari / 0

Ostavite komentar