Како је настао "ЦР7"? Сер Алекс је наредио!

Најбољи играч Реала осврнуо се на одабир броја са којим је доживео звездане моменте каријере.

Фудбал 17.01.2016 | 12:40
Како је настао "ЦР7"? Сер Алекс је наредио!

Док је играо у Спортингу, Кристијано Роналдо играо је у дресу са бројем "21" и "28". Ту цифру хтео је да задржи на леђима и у лето 2003, када је постао први Португалац који је заиграо у Јунајтеду.

Међутим...

"Кад сам стигао у Јунајтед, тражио сам број '28', али је Алекс Фергусон рекао 'Не, носићеш седмицу'", сетио се Кристијано ове недеље, у разговору са новинарима у Цириху.

И даље добро памти осећај када му је саопштено да ће бити наследник култног броја великана са Олд Трафорда.

"Био сам престрављен, јер знам да је Бекан носио тај број на дресу. Ипак, прихватио сам тај изазов и од тада ми је то срећан број", каже Роналдо.

Није потребно много подсећати на све што је Португалац потом урадио у Енглеској, где је освојио три титуле Премијер лиге, ФА Куп, Лигу шампиона и ФИФА Светско првенство за клубове. У дресу "ђавола" освојио је и своју прву Златну лопту Франс фудбала.

А, онда се у лето 2009. преселио у Реал за 94 милиона евра и накратко обукао "деветку", коју му је на великој свечаности уручио баш велики Алфредо Ди Стефано, уочи промоције пред 85.000 гледалаца.

На "седмицу" је Роналдо могао да заборави, јер је тај број био резервисан за Раула, све до лета 2010, када је легендарни нападач напустио Бернабеу и омогућио Кристијану да настави да промовише бренд "ЦР7".

"Седмица је била и остала мој срећан број, јер сам све што сам освојио у фудбалу освојио под тим бројем. Дефинитивно срећан број и све што имам је део броја седам. Тај број волим и чак је и део мог имена, кроз ЦР7", рекао је Роналдо у понедељак у Швајцарској, уочи велике церемоније.

Занимљиво је да је Роналдо у 2006. у Португалу покренуо ланац бутика под именом "ЦР7", у којем је испрва продавао каишеве украшене дијамантима и џинс, а протеклих година је проширио пословање и на линију маркираних мајица и ципела.

У јуну 2015, тим астронома на челу са Португалцем Давидом Собралом из Лисабона открио је галаксију, којој је дао име управо ЦР7, баш у част Кристијана Роналда.

Коментари / 0

Оставите коментар