Kako je nastao "CR7"? Ser Aleks je naredio!

Najbolji igrač Reala osvrnuo se na odabir broja sa kojim je doživeo zvezdane momente karijere.

Fudbal 17.01.2016 | 12:40
Kako je nastao "CR7"? Ser Aleks je naredio!

Dok je igrao u Sportingu, Kristijano Ronaldo igrao je u dresu sa brojem "21" i "28". Tu cifru hteo je da zadrži na leđima i u leto 2003, kada je postao prvi Portugalac koji je zaigrao u Junajtedu.

Međutim...

"Kad sam stigao u Junajted, tražio sam broj '28', ali je Aleks Ferguson rekao 'Ne, nosićeš sedmicu'", setio se Kristijano ove nedelje, u razgovoru sa novinarima u Cirihu.

I dalje dobro pamti osećaj kada mu je saopšteno da će biti naslednik kultnog broja velikana sa Old Traforda.

"Bio sam prestravljen, jer znam da je Bekan nosio taj broj na dresu. Ipak, prihvatio sam taj izazov i od tada mi je to srećan broj", kaže Ronaldo.

Nije potrebno mnogo podsećati na sve što je Portugalac potom uradio u Engleskoj, gde je osvojio tri titule Premijer lige, FA Kup, Ligu šampiona i FIFA Svetsko prvenstvo za klubove. U dresu "đavola" osvojio je i svoju prvu Zlatnu loptu Frans fudbala.

A, onda se u leto 2009. preselio u Real za 94 miliona evra i nakratko obukao "devetku", koju mu je na velikoj svečanosti uručio baš veliki Alfredo Di Stefano, uoči promocije pred 85.000 gledalaca.

Na "sedmicu" je Ronaldo mogao da zaboravi, jer je taj broj bio rezervisan za Raula, sve do leta 2010, kada je legendarni napadač napustio Bernabeu i omogućio Kristijanu da nastavi da promoviše brend "CR7".

"Sedmica je bila i ostala moj srećan broj, jer sam sve što sam osvojio u fudbalu osvojio pod tim brojem. Definitivno srećan broj i sve što imam je deo broja sedam. Taj broj volim i čak je i deo mog imena, kroz CR7", rekao je Ronaldo u ponedeljak u Švajcarskoj, uoči velike ceremonije.

Zanimljivo je da je Ronaldo u 2006. u Portugalu pokrenuo lanac butika pod imenom "CR7", u kojem je isprva prodavao kaiševe ukrašene dijamantima i džins, a proteklih godina je proširio poslovanje i na liniju markiranih majica i cipela.

U junu 2015, tim astronoma na čelu sa Portugalcem Davidom Sobralom iz Lisabona otkrio je galaksiju, kojoj je dao ime upravo CR7, baš u čast Kristijana Ronalda.

Komentari / 0

Ostavite komentar