Видео: Вратио се на мјесто успјеха!

Новак Ђоковић стигао је у Мелбурн, где ће покушати да освоји шесту титулу на Аустралијан Опену.

Тенис 13.01.2016 | 00:00
Видео: Вратио се на мјесто успјеха!

Најбољи на свету је стигао на место успеха!

Новак Ђоковић допутовао је у Мелбурн, где у понедељак стартује Аустралијан Опен. Српски тенисер наредних дана покушаће да се спреми на најбољи начин за одбрану трофеја, односно освајање шестог пехара у каријери на првом гренд слему сезоне.

Ђоковић је направио сјајну увертиру пред почетак такмичења на његовом омиљеном гренд слему. Тријумфовао је у Дохи, где је у финалу "разбио" Рафаела Надала (6:1, 6:2).

"Није могло боље да почне. Победа у Катару даје ми велико самопоуздање пред наставак сезоне. Моје мисли сада су усмерене само на Аустралијан Опен и на то шта треба да урадим на том турниру", поручио је Новак.

Ђоковић је са пет пехара прошлог јануара постао најтрофејнији тенисер на Аустралијан Опену у такозваној "опен ери", односно од 1973. године. Уједно је и једини који је три пута у низу подигао пехар у Мелбурну (2011, 2012. и 2013).

"Недеља коју сам имао уочи првог гренд слема сезоне много је значајна за мене. Напорно сам тренирао и играо сам добро. У данима који следе покушаћу да усмерим енергију на рад на конкретним стварима, али сам генерално спреман за конкуренцију. Мелбурн је место где се надам да ћу наставити добру серију коју сам направио и где ћу играти на истом нивоу", додао је најбољи тенисер планете.

Ђоковић, који је већ "осетио" терене у Мелбурн парку, имаће велики мотив ове сезоне. Осим тога што ће јурити 11. гренд слем трофеј, покушаће и да се упише златним словима у историју Аустралијан Опена.

Уколико ове године поново тријумфује Ђоковић ће стати раме уз раме легендарном Роју Емерсону, једином играчу који је шездесетих година прошлог века шест пута освајао пехар на Ози Опену.

Коментари / 0

Оставите коментар