Video: Vratio se na mjesto uspjeha!

Novak Đoković stigao je u Melburn, gde će pokušati da osvoji šestu titulu na Australijan Openu.

Tenis 13.01.2016 | 00:00
Video: Vratio se na mjesto uspjeha!

Najbolji na svetu je stigao na mesto uspeha!

Novak Đoković doputovao je u Melburn, gde u ponedeljak startuje Australijan Open. Srpski teniser narednih dana pokušaće da se spremi na najbolji način za odbranu trofeja, odnosno osvajanje šestog pehara u karijeri na prvom grend slemu sezone.

Đoković je napravio sjajnu uvertiru pred početak takmičenja na njegovom omiljenom grend slemu. Trijumfovao je u Dohi, gde je u finalu "razbio" Rafaela Nadala (6:1, 6:2).

"Nije moglo bolje da počne. Pobeda u Kataru daje mi veliko samopouzdanje pred nastavak sezone. Moje misli sada su usmerene samo na Australijan Open i na to šta treba da uradim na tom turniru", poručio je Novak.

Đoković je sa pet pehara prošlog januara postao najtrofejniji teniser na Australijan Openu u takozvanoj "open eri", odnosno od 1973. godine. Ujedno je i jedini koji je tri puta u nizu podigao pehar u Melburnu (2011, 2012. i 2013).

"Nedelja koju sam imao uoči prvog grend slema sezone mnogo je značajna za mene. Naporno sam trenirao i igrao sam dobro. U danima koji slede pokušaću da usmerim energiju na rad na konkretnim stvarima, ali sam generalno spreman za konkurenciju. Melburn je mesto gde se nadam da ću nastaviti dobru seriju koju sam napravio i gde ću igrati na istom nivou", dodao je najbolji teniser planete.

Đoković, koji je već "osetio" terene u Melburn parku, imaće veliki motiv ove sezone. Osim toga što će juriti 11. grend slem trofej, pokušaće i da se upiše zlatnim slovima u istoriju Australijan Opena.

Ukoliko ove godine ponovo trijumfuje Đoković će stati rame uz rame legendarnom Roju Emersonu, jedinom igraču koji je šezdesetih godina prošlog veka šest puta osvajao pehar na Ozi Openu.

Komentari / 0

Ostavite komentar