ЕЛ: Звезда плаћа 8.000 евра!

КК Црвена звезда кажњен је са 8.000 евра због тога што су навијачи црвено-белих убацивали тврде предмете на утакмици против Фенербахчеа у Евролиги.

Кошарка 13.01.2016 | 13:00
ЕЛ: Звезда плаћа 8.000 евра!

Убацивање тврдих предмета на терен са трибина коштаће црвено-беле.

Црвена звезда Телеком мораће да уплати новац у касу Евролиге због лошег понашања својих навијача.

Због убацивања новчића, упаљача и кованица на паркет током гостовања Фенербахчеа у хали "Пионир", српски представник у најјачем такмичењу платиће 8.000 евра, што је најављено у уторак на званичном сајту Евролиге.

"Црвена звезда Телеком санкционисана је казном од 8.000 евра због убацивања предмета на паркет током утакмице против Фенербахчеа, а на основу члана 29,2, параграфа Х Дисциплинског кодекса такмичења", објашњено је.

У дуелу са Фенером црвено-бели су доживели пораз, а тренер гостију Жељко Обрадовић посебно је захвалио домаћину, Београду и српској полицији на дочеку. "Нико од нас није доживео да се овако тако лако и безбедно осећа на гостовању", рекао је након меча српски стручњак.

ЗВЕЗДА: ЈОШ ЈЕДНОМ АПЕЛУЈЕМО...

Недуго после изрицања суспензије, КК Црвена звезда Телеком реаговала је саопштењем на свом сајту:

"КК Црвена звезда Телеком је од 2012.године због оваквих, и сличних прекршаја неодговорних појединаца, новчано кажњаван чак 13 пута, у износу од чак 76 хиљада евра,док је утакмица са Кућа Лаборалом одиграна у дворани "Пионир" без присуства публике.

КК Црвена звезда Телеком зато, још једном апелује на све своје навијаче и симпатизере да се примерено понашају на утакмицама у дворанама "Пионир" и "Комбанк Арена".

Напорним вишегодишњим радом, КК Црвена звезда Телеком омогућио је својим симпатизерима, граду Београду и Републици Србији евролигашке спектакле и велике утакмице са Реалом, Барселоном, Олимпијакосом, Макабијем...Да ли сада када смо редовни и потпуно равноправни чланови европске кошаркашке елите, треба да играмо мечеве пред празним трибинама?"

Коментари / 0

Оставите коментар