EL: Zvezda plaća 8.000 evra!

KK Crvena zvezda kažnjen je sa 8.000 evra zbog toga što su navijači crveno-belih ubacivali tvrde predmete na utakmici protiv Fenerbahčea u Evroligi.

Košarka 13.01.2016 | 13:00
EL: Zvezda plaća 8.000 evra!

Ubacivanje tvrdih predmeta na teren sa tribina koštaće crveno-bele.

Crvena zvezda Telekom moraće da uplati novac u kasu Evrolige zbog lošeg ponašanja svojih navijača.

Zbog ubacivanja novčića, upaljača i kovanica na parket tokom gostovanja Fenerbahčea u hali "Pionir", srpski predstavnik u najjačem takmičenju platiće 8.000 evra, što je najavljeno u utorak na zvaničnom sajtu Evrolige.

"Crvena zvezda Telekom sankcionisana je kaznom od 8.000 evra zbog ubacivanja predmeta na parket tokom utakmice protiv Fenerbahčea, a na osnovu člana 29,2, paragrafa H Disciplinskog kodeksa takmičenja", objašnjeno je.

U duelu sa Fenerom crveno-beli su doživeli poraz, a trener gostiju Željko Obradović posebno je zahvalio domaćinu, Beogradu i srpskoj policiji na dočeku. "Niko od nas nije doživeo da se ovako tako lako i bezbedno oseća na gostovanju", rekao je nakon meča srpski stručnjak.

ZVEZDA: JOŠ JEDNOM APELUJEMO...

Nedugo posle izricanja suspenzije, KK Crvena zvezda Telekom reagovala je saopštenjem na svom sajtu:

"KK Crvena zvezda Telekom je od 2012.godine zbog ovakvih, i sličnih prekršaja neodgovornih pojedinaca, novčano kažnjavan čak 13 puta, u iznosu od čak 76 hiljada evra,dok je utakmica sa Kuća Laboralom odigrana u dvorani "Pionir" bez prisustva publike.

KK Crvena zvezda Telekom zato, još jednom apeluje na sve svoje navijače i simpatizere da se primereno ponašaju na utakmicama u dvoranama "Pionir" i "Kombank Arena".

Napornim višegodišnjim radom, KK Crvena zvezda Telekom omogućio je svojim simpatizerima, gradu Beogradu i Republici Srbiji evroligaške spektakle i velike utakmice sa Realom, Barselonom, Olimpijakosom, Makabijem...Da li sada kada smo redovni i potpuno ravnopravni članovi evropske košarkaške elite, treba da igramo mečeve pred praznim tribinama?"

Komentari / 0

Ostavite komentar