Срби незадовољни суђењем у АБА лиги!

Представници четири српска клуба у АБА лиги јтд, председник КЛС Леон Делеон и председник КСС Драган Ђилас одржали су у уторак састанак у „Кући кошарке“.

Кошарка 12.01.2016 | 21:00
Срби незадовољни суђењем у АБА лиги!

На састанку су главне теме биле нови формат европског такмичења, као и Скупштина АБА лиге јтд која ће се 15. јануара одржати, после дуго времена у Београду.

На састанку је изражена забринутост у регуларност АБА лиге, у којој се под посебном “лупом” незадовољних, и то не само у Србији, налази комесар лиге, Алеш Камникар.

Српски клубови у допису који је послат на адресу канцеларију АБА лиге председнику Драгану Бокану, директору лиге Мирку Новоселу, и спортском директору Жарку Чабаркапи, инсистирају на присуству током Скупштине у Београду, комесара лиге Алеша Камникара, и председника судијске комисије Бранка Јовановића. (Допис можете видети на другој фотографији у тексту).

Наиме, четири српска клуба изразили су незадовољство начином делегирања, али и квалитетом суђења у досадашњем току сезоне у АБА лиги. С обзиром на стање на табели, односно чињеницу да пети и последњепласирани тим дели само једна победа, јасно је да ће се до краја регуларног дела сезоне за опстанак борити чак 10 екипа.

Управо због тога клубови сматрају да на састанку у Београду буду присутни и они који су најодговорнији за суђење, а то су управо Камникар и Јовановић.

Српски клубови су такође истакли да је Камникар, иначе једини преостали функционер претходне гарнитуре која је водила фирму АБА Сидро доо, и даље у врло блиским контактима са Радованом Лорбеком, некадашњим челником непризнате АБА лиге, и да све чини да се направи хаос у лиги, како би се тиме показало да је руководство нове лиге неспособно, а са друге стране прикрили огромни дугови фирме АБА Сидро доо који износе преко 400.000 евра.

Камникару је претходно изгласано неповерење 5. децембра 2015.године на Скупштини АБА лиге јтд у Загребу, управо због тенденциозног делегирања судија, као и узурпирања овлашћења у оквиру “судачког одјела”.

Такође, на терет му се ставља и сукоба интереса, јер је поред послова комесара лига, везаних за делегирање судија, неовлашћено делегирао контролоре и делегате, а и сам вршио функцију контролора суђења, па чак и функцију ТВ контролора.

Коментари / 0

Оставите коментар