Srbi nezadovoljni suđenjem u ABA ligi!

Predstavnici četiri srpska kluba u ABA ligi jtd, predsednik KLS Leon Deleon i predsednik KSS Dragan Đilas održali su u utorak sastanak u „Kući košarke“.

Košarka 12.01.2016 | 21:00
Srbi nezadovoljni suđenjem u ABA ligi!

Na sastanku su glavne teme bile novi format evropskog takmičenja, kao i Skupština ABA lige jtd koja će se 15. januara održati, posle dugo vremena u Beogradu.

Na sastanku je izražena zabrinutost u regularnost ABA lige, u kojoj se pod posebnom “lupom” nezadovoljnih, i to ne samo u Srbiji, nalazi komesar lige, Aleš Kamnikar.

Srpski klubovi u dopisu koji je poslat na adresu kancelariju ABA lige predsedniku Draganu Bokanu, direktoru lige Mirku Novoselu, i sportskom direktoru Žarku Čabarkapi, insistiraju na prisustvu tokom Skupštine u Beogradu, komesara lige Aleša Kamnikara, i predsednika sudijske komisije Branka Jovanovića. (Dopis možete videti na drugoj fotografiji u tekstu).

Naime, četiri srpska kluba izrazili su nezadovoljstvo načinom delegiranja, ali i kvalitetom suđenja u dosadašnjem toku sezone u ABA ligi. S obzirom na stanje na tabeli, odnosno činjenicu da peti i poslednjeplasirani tim deli samo jedna pobeda, jasno je da će se do kraja regularnog dela sezone za opstanak boriti čak 10 ekipa.

Upravo zbog toga klubovi smatraju da na sastanku u Beogradu budu prisutni i oni koji su najodgovorniji za suđenje, a to su upravo Kamnikar i Jovanović.

Srpski klubovi su takođe istakli da je Kamnikar, inače jedini preostali funkcioner prethodne garniture koja je vodila firmu ABA Sidro doo, i dalje u vrlo bliskim kontaktima sa Radovanom Lorbekom, nekadašnjim čelnikom nepriznate ABA lige, i da sve čini da se napravi haos u ligi, kako bi se time pokazalo da je rukovodstvo nove lige nesposobno, a sa druge strane prikrili ogromni dugovi firme ABA Sidro doo koji iznose preko 400.000 evra.

Kamnikaru je prethodno izglasano nepoverenje 5. decembra 2015.godine na Skupštini ABA lige jtd u Zagrebu, upravo zbog tendencioznog delegiranja sudija, kao i uzurpiranja ovlašćenja u okviru “sudačkog odjela”.

Takođe, na teret mu se stavlja i sukoba interesa, jer je pored poslova komesara liga, vezanih za delegiranje sudija, neovlašćeno delegirao kontrolore i delegate, a i sam vršio funkciju kontrolora suđenja, pa čak i funkciju TV kontrolora.

Komentari / 0

Ostavite komentar