Кимова лаж: Снимак Х-бомбе обмана

Снимак тестирања севернокорејске балистичке ракете из подморнице, коју је Пјонгјанг објавио испоставило се да је лажан, показале су анализе урађене у Калифорнији.

Свијет 12.01.2016 | 20:40
Кимова лаж: Снимак Х-бомбе обмана

Пјонгјанг је саопштио да посједује технологију балистичких ракета која му омогућава лансирање нуклеарних бојевих глава из подморнице, иако стручњаци то оспоравају.

Сјевернокорејска државна телевизија објавила је у петак снимак посљедњег теста, за који је речено да је спроведен у децембру. За разлику од прошлог теста у мају, он није објављен у вријеме када је проведен.

Јужнокорејска војска саопштила је да је Сјеверна Кореја, чини се, модификовала видео снимак и да је употребила снимак ракете Сцуд из 2014.

"Они су користили различите углове камере како би изгледало да се ради о неколико непрекидних лансирања, али кад се снимак подробније анализира види се да се ради о једном и истом лансирању", изјавила је Мелиса Ханам, сарадница центра ЦНС-а.

Сјевернокорејски челник Ким Џонг-Ун у недељу је први пут бранио тестирање хидрогенске бомбе, које је његова земља, како тврди, извела прошле недеље навевши да је то изведено како би се избегао нуклеарни рат са Сједињеним Државама.

НН

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ето ти сад,лазан?

14.01.2016 00:10

Засто су се неки сеизмолози толико успаницили?Као због те пробе инструменти забелезили негде земљотрес.Неко стварно лазе.

ОДГОВОРИТЕ