Kimova laž: Snimak H-bombe obmana

Snimak testiranja severnokorejske balističke rakete iz podmornice, koju je Pjongjang objavio ispostavilo se da je lažan, pokazale su analize urađene u Kaliforniji.

Svijet 12.01.2016 | 20:40
Kimova laž: Snimak H-bombe obmana

Pjongjang je saopštio da posjeduje tehnologiju balističkih raketa koja mu omogućava lansiranje nuklearnih bojevih glava iz podmornice, iako stručnjaci to osporavaju.

Sjevernokorejska državna televizija objavila je u petak snimak posljednjeg testa, za koji je rečeno da je sproveden u decembru. Za razliku od prošlog testa u maju, on nije objavljen u vrijeme kada je proveden.

Južnokorejska vojska saopštila je da je Sjeverna Koreja, čini se, modifikovala video snimak i da je upotrebila snimak rakete Scud iz 2014.

"Oni su koristili različite uglove kamere kako bi izgledalo da se radi o nekoliko neprekidnih lansiranja, ali kad se snimak podrobnije analizira vidi se da se radi o jednom i istom lansiranju", izjavila je Melisa Hanam, saradnica centra CNS-a.

Sjevernokorejski čelnik Kim Džong-Un u nedelju je prvi put branio testiranje hidrogenske bombe, koje je njegova zemlja, kako tvrdi, izvela prošle nedelje navevši da je to izvedeno kako bi se izbegao nuklearni rat sa Sjedinjenim Državama.

NN

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Eto ti sad,lazan?

14.01.2016 00:10

Zasto su se neki seizmolozi toliko uspanicili?Kao zbog te probe instrumenti zabelezili negde zemljotres.Neko stvarno laze.

ODGOVORITE