Бањалука: Шта је са кардиохирургијом?

Поред огромних средстава која су уложена, кредитима, у реконструкцију И доградњу бањалучког клиничког центра још је неизвјесно хоће ли та установа добити Клинику за кардиохирургију или ће Кардиохирургија бити приватизована иизградјена на моделу јавно-приватног партнерства.

Република Српска 12.01.2016 | 17:20
Бањалука: Шта је са кардиохирургијом?

Дилему није отклонио ни министар здравља Драган Богданић. Слатина, Лакташи или Клинички центар. Јавно-приватно партнерство или Кардиохирургија у јавној болници, бањалучком Клиничком центру. Министар здравља Драган Богданић једино што је рекао јесте да ће Бања Лука добити Кардиохирургију, није прецизирао ни када ни гдје.

Кардиохирургија са двије операционе сале је на Клиничком центру предвидјена кредитним споразумом о градњи Јужног крила измедју Савјета министара и Владе Кореје из 2012-те године.

Међутим Народна скупштина је расправљала о информацији о јавно приватном партнерству у овој области а тада је први пут помињана Кардиохирургија у Слатини, као пројекат бившег министра Ранка Шкрбића. Општина Лакташи издала је локацијске услове за градњу Центра за лијечење кардиоваскуларних болести у центру Лакташа на земљишту Бање Лакташи.

Клинички центар Бања Лука тренутно има Клинику за кардиологију која је нижег нивоа од Кардиохирургије. Правилник о организацији здравствених установа предвидја Кардиохирургију на Клиничком центру.

У супротном Клинички центар губи тај статус што се и догодило промјеном имена највеће здравствене установе у Српској. Прво у Универзитетску болницу затим у Универзитетски Клинички центар.

Погледајте прилог из Дневника 2 БН ТВ

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Пикси

12.01.2016 17:22

Ено у Бањи Слатина изградња у току.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

12.01.2016 18:09

огромне су паре у питању да не би било јавно приватног партнерства!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

12.01.2016 18:16

Ста це им,сви болују од једне болести,носе Додика у срцу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олабрњаш зумбу

12.01.2016 20:55

Љакашу...

Name

Драган

12.01.2016 18:30

Др. Лазаревич, Талић, Шкрбић, Линднер, Марковић инвест Лакташи.

ОДГОВОРИТЕ