Бјелица: Некад сам бијесан на себе...

Званично најбољи кошаркаш Србије Немања Бјелица одлично је почео сезону у Минесоти, али се у једном тренутку просто изгубио. Тренер Сем Мичел верује да ће се ускоро вратити на старо.

Кошарка 12.01.2016 | 17:40
Бјелица: Некад сам бијесан на себе...

Прва два месеца је све било идеално.

27-годишњу "руки" Немања Бјелица лепо се уклопио у Минеаполису, и у дресу Тимбервулвса забележио је неколико добрих партија. Распуцао се против Чикага када га је чувао Никола Миротић (17 поена, 11 скокова и 4 асистенције за 40 минута), па добре партије против Атланте, Шарлота, Индијане и Клиперса, и од тада ништа.

Лошије партије, смањивање минутаже, повреде, испадање из ротације...

Све то је Немања Бјелица, МВП прошлогодишње Евролиге, искусио од почетка децембра, а у мечу против Далас Маверикса у ноћи између недеље на понедељак, добио је поверење тренера Сема Мичела у кључним тренуцима меча.

Имао је тежак задатак, чувао је Дирка Новицког, а после једне сасвим добре одбране над "Свишом", он је ипак погодио за три поена преко њега... Бјелица се тада окренуо ка клупи, очекивао је критике због тога, али их није било - јер као што рекосмо, била је у питању сасвим добра одбрана.

Ово је јасан показатељ колико Бјелица има проблема са самопоуздањем, а то објашњава и мали број шутева по утакмици, осећање кривице после сваког поена за противника итд.

Прови Даласа је убацио две тројке, из једина два покушаја, а Мичел је покушао да му "набије самопоуздање" дозволивши му да игра у кључним тренуцима утакмице. На тренингу у понедељак, говорио је о томе...

"Бјелица се вратио и спреман је да се такмичи!", почео је Сем Мичел.

Све је у глави...

"Јесте да је он 27-годишњак, али људи морају да схвате да је он ипак "руки". Млади играчи стално себи у главу стављају притисак тога да морају да шутирају и погађају, и да не напредују када то не раде, а по мом мишљењу то не мора изричито то да значи. То је само један аспект игре", казао је Сем Мичел.

И Бјелица је говорио о "враћању на старо".

"Да будем искрен, нисам очекивао да ћу тако добро почети сезону. Сви су ми рекли да је у првој сезони уобичајено, посебно за играча из Европе, да има падове и скокове у игри. Морам само боље да се фокусирам, да још вредније радим и то је то. Имам 27 година, знам да сам тек "руки", али мислим да је још толико много утакмица преда мном", казао је Бјелица.

За крај је само додао мисао правог победника.

"Некад сам бесан на себе јер знам да могу да играм много боље".

Коментари / 0

Оставите коментар