Bjelica: Nekad sam bijesan na sebe...

Zvanično najbolji košarkaš Srbije Nemanja Bjelica odlično je počeo sezonu u Minesoti, ali se u jednom trenutku prosto izgubio. Trener Sem Mičel veruje da će se uskoro vratiti na staro.

Košarka 12.01.2016 | 17:40
Bjelica: Nekad sam bijesan na sebe...

Prva dva meseca je sve bilo idealno.

27-godišnju "ruki" Nemanja Bjelica lepo se uklopio u Mineapolisu, i u dresu Timbervulvsa zabeležio je nekoliko dobrih partija. Raspucao se protiv Čikaga kada ga je čuvao Nikola Mirotić (17 poena, 11 skokova i 4 asistencije za 40 minuta), pa dobre partije protiv Atlante, Šarlota, Indijane i Klipersa, i od tada ništa.

Lošije partije, smanjivanje minutaže, povrede, ispadanje iz rotacije...

Sve to je Nemanja Bjelica, MVP prošlogodišnje Evrolige, iskusio od početka decembra, a u meču protiv Dalas Maveriksa u noći između nedelje na ponedeljak, dobio je poverenje trenera Sema Mičela u ključnim trenucima meča.

Imao je težak zadatak, čuvao je Dirka Novickog, a posle jedne sasvim dobre odbrane nad "Svišom", on je ipak pogodio za tri poena preko njega... Bjelica se tada okrenuo ka klupi, očekivao je kritike zbog toga, ali ih nije bilo - jer kao što rekosmo, bila je u pitanju sasvim dobra odbrana.

Ovo je jasan pokazatelj koliko Bjelica ima problema sa samopouzdanjem, a to objašnjava i mali broj šuteva po utakmici, osećanje krivice posle svakog poena za protivnika itd.

Provi Dalasa je ubacio dve trojke, iz jedina dva pokušaja, a Mičel je pokušao da mu "nabije samopouzdanje" dozvolivši mu da igra u ključnim trenucima utakmice. Na treningu u ponedeljak, govorio je o tome...

"Bjelica se vratio i spreman je da se takmiči!", počeo je Sem Mičel.

Sve je u glavi...

"Jeste da je on 27-godišnjak, ali ljudi moraju da shvate da je on ipak "ruki". Mladi igrači stalno sebi u glavu stavljaju pritisak toga da moraju da šutiraju i pogađaju, i da ne napreduju kada to ne rade, a po mom mišljenju to ne mora izričito to da znači. To je samo jedan aspekt igre", kazao je Sem Mičel.

I Bjelica je govorio o "vraćanju na staro".

"Da budem iskren, nisam očekivao da ću tako dobro početi sezonu. Svi su mi rekli da je u prvoj sezoni uobičajeno, posebno za igrača iz Evrope, da ima padove i skokove u igri. Moram samo bolje da se fokusiram, da još vrednije radim i to je to. Imam 27 godina, znam da sam tek "ruki", ali mislim da je još toliko mnogo utakmica preda mnom", kazao je Bjelica.

Za kraj je samo dodao misao pravog pobednika.

"Nekad sam besan na sebe jer znam da mogu da igram mnogo bolje".

Komentari / 0

Ostavite komentar