Шон Пен агент ЦИА?

Хапшење Ел Чапа након сусрета с холивудском звездом изазвало сумње да Пен у ствари ради за америчку обавештајну службу.

Свијет 12.01.2016 | 11:37
Шон Пен агент ЦИА?

Вест да је злогласни мексички нарко-бос Хоакин Гузман звани Ел Чапо (Кратки) лоциран захваљујући интервјуу који је дао глумцу Шону Пену навела је многе људе да закључе да холивудска звезда у ствари ради као агент ЦИА, пише Дејли мејл.

Британски лист пише да је наводно цео „тајни хорор шоу“, како га је Пен назвао, део истраживачког пројекта за драму о Гузману и његовом бегу из затвора, али да је познато да ЦИА често користи сличне методе, као што је 1979. урадила лажирајући снимање филма „Арго“ у Ирану да би ослободила заробљене Американце.

"Шпијуни дуго користе Холивуд као маску, од продуцента Арнона Милчана, који је крао нуклеарне тајне САД за Мосад, до Фредерика Форсајта, који је „чинио услуге“ МИ6. Управо је зато теорија да је Шон Пен део велике операције ЦИА врло вероватна", кажу за Дејли мејл др Метју Алфорд и Том Секер, истраживачи специјализовани за везе глумаца и тајних служби.

"Не бих се шалио са Чапом"

Како је Пен објаснио у тексту, он није издао Ел Чапа полицији јер нарко-бос није „човек с којим је могуће заје.авати се“.

"Нисам поносан што чувам тајне које би могле да се схвате као заштита криминалца",  написао је он у тексту.

Сензационални састанак догодио се у мексичкој џунгли у октобру, а након тога је Гузман Шону Пену неколико пута слао видео-снимке са својим одговорима на мејлом прослеђена питања. Појединци верују да је он све снимке слао ЦИА како би их проучили и пратили Ел Чапово кретање.

Највећи снабдевач наркотицима на свету

Та теорија, додуше, није се баш примила у Мексику, па су тамошње власти одмах најавиле да ће саслушати и Шона Пена и мексичку глумицу Кејт дел Кастиљо због састанка.

Занимљиво је да је до овог интервјуа Гузман увек инсистирао на томе да је он „само фармер“, али сад је признао да је највећи снабдевач наркотицима на свету.

Иначе, Мексико је јуче званично започео процедуру изручења Гузмана Америци, три дана након што је познати бегунац ухваћен после вишемесечне драматичне потраге.

извор: Србија данас

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милос

12.01.2016 12:18

Добро јутро !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

13.01.2016 10:12

И њему треба Србија дати држављанство

ОДГОВОРИТЕ