Šon Pen agent CIA?

Hapšenje El Čapa nakon susreta s holivudskom zvezdom izazvalo sumnje da Pen u stvari radi za američku obaveštajnu službu.

Svijet 12.01.2016 | 11:37
Šon Pen agent CIA?

Vest da je zloglasni meksički narko-bos Hoakin Guzman zvani El Čapo (Kratki) lociran zahvaljujući intervjuu koji je dao glumcu Šonu Penu navela je mnoge ljude da zaključe da holivudska zvezda u stvari radi kao agent CIA, piše Dejli mejl.

Britanski list piše da je navodno ceo „tajni horor šou“, kako ga je Pen nazvao, deo istraživačkog projekta za dramu o Guzmanu i njegovom begu iz zatvora, ali da je poznato da CIA često koristi slične metode, kao što je 1979. uradila lažirajući snimanje filma „Argo“ u Iranu da bi oslobodila zarobljene Amerikance.

"Špijuni dugo koriste Holivud kao masku, od producenta Arnona Milčana, koji je krao nuklearne tajne SAD za Mosad, do Frederika Forsajta, koji je „činio usluge“ MI6. Upravo je zato teorija da je Šon Pen deo velike operacije CIA vrlo verovatna", kažu za Dejli mejl dr Metju Alford i Tom Seker, istraživači specijalizovani za veze glumaca i tajnih službi.

"Ne bih se šalio sa Čapom"

Kako je Pen objasnio u tekstu, on nije izdao El Čapa policiji jer narko-bos nije „čovek s kojim je moguće zaje.avati se“.

"Nisam ponosan što čuvam tajne koje bi mogle da se shvate kao zaštita kriminalca",  napisao je on u tekstu.

Senzacionalni sastanak dogodio se u meksičkoj džungli u oktobru, a nakon toga je Guzman Šonu Penu nekoliko puta slao video-snimke sa svojim odgovorima na mejlom prosleđena pitanja. Pojedinci veruju da je on sve snimke slao CIA kako bi ih proučili i pratili El Čapovo kretanje.

Najveći snabdevač narkoticima na svetu

Ta teorija, doduše, nije se baš primila u Meksiku, pa su tamošnje vlasti odmah najavile da će saslušati i Šona Pena i meksičku glumicu Kejt del Kastiljo zbog sastanka.

Zanimljivo je da je do ovog intervjua Guzman uvek insistirao na tome da je on „samo farmer“, ali sad je priznao da je najveći snabdevač narkoticima na svetu.

Inače, Meksiko je juče zvanično započeo proceduru izručenja Guzmana Americi, tri dana nakon što je poznati begunac uhvaćen posle višemesečne dramatične potrage.

izvor: Srbija danas

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milos

12.01.2016 12:18

Dobro jutro !

ODGOVORITE
Name

Crni

13.01.2016 10:12

I njemu treba Srbija dati državljanstvo

ODGOVORITE